16 февруари 2014 г.

Пилeшки крилца с бяло вино



Продукти:
50 мл олио
1,500 кг пилешки крилца
1 г. глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
2 ч.ч. пилешки бульон от кубче
червен пипер за поръсване
сусам за поръсване
сол
черен пипер

Приготвяне:
На дъното на тавата подредете лука нарязан на кръгчета. Измийте добре крилцата и ги подредете върху лука. Скилидките чесън нарежете на шайби и поставете между крилцата. Посолете и поръсете с черния и червения пипер. Залейте с олиото, бульона и виното. Накрая поръсете със сусама. Покрийте с алуминиево фолио и изпечете в предварително загряла фурна на 200 градуса. Малко преди да са изпечени махнете фолиото за да придобият лек загар. Сервирайте с гарнитура по - желание.
Да ви е сладко!

2 коментара:

  1. Не сме много по крилцата, но предложението ти е изкушаващо!
    Слънчева седмица, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Много обичам крилца и тези тук са така апетитни! Страхотно звучи рецептата. Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...