12 февруари 2014 г.
Млечно - портокалово реване
Реването не е от любимите ми десерти, но в това определено се влюбих. Просто неустоимо е! Ароматно и сочно. Веднъж го видях в едно списание и тогава реших, че го направя, но все не му идваше времето. Докато не го похвали и сестра ми, тогава вече запретнах ръкави и ето това е резултата.. Ето как го приготвих:
Продукти:
4 яйца
200 г захар
250 г брашно
1 бакпулвер
За сиропирането:
1 л прясно мляко
200 г захар
сока от един портокал
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на крем, след което добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера. Изсипете сместа в кръгла форма а с диаметър 20 - 22 см, която предварително е застлана с хартия за печене. Печете в загряла фурна на 180 градуса. След като се изпече извадете и оставете напълно да се охлади.
За сиропа загрейте млякото, сложете захарта и бъркайте докато се разтвори напълно.Прибавете и сока от портокала след което залейте изстиналото реване с топлото мляко и оставете да се охлади.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много сочно и ароматно, прегръдки!
ОтговорИзтриванеЕли, ако знаеш колко ви се радвам и на двете със сестричка ти... Много е хубава тази взаимност в хобито ви! :)
ОтговорИзтриванеА за реването - чудно е! Може да погледнеш и ореховото реване на Роси. ;)
Много е приятно, когато нещо нелюбимо бъде преоткрито по нов начин. Хубав ден! :)
От дете обожавам реване и твоето сега така яко ми намига,Ели!Супер свежо ще е сиропирано с портокаловото мляко!
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Пухкаво, сочно и много ароматно реване!
ОтговорИзтриванеПоздрави, Ели!
Ели, правих го в неделя, но с мандариново мляко, че нямах портокал. Отчитам тук, а в "Гответе с мен" ще има и снимка, но кой знае кога.
ОтговорИзтриванеРазбира се, пропуснах да похваля - чудесно се получи - много ароматно!
ОтговорИзтриванеРецептата е чудесна, но си позволих да добавя някои неща - в сместа за печене сложих пулпата от портокалите (сложих три броя за повече аромат) и малко настъргана кора от тях, а в сиропа - замених кристалната с пудра захар и сложих допълнително няколко капки портокалова есенция. Преди изпичането на блата поради липса на хартия за печене намазах с масло и поръсих цялата тава с пудра захар. Като цяло стана превъзходно :) :) :)
ОтговорИзтриване