12 февруари 2014 г.

Млечно - портокалово реване


Реването не е от любимите ми десерти, но в това определено се влюбих. Просто неустоимо е! Ароматно и сочно. Веднъж го видях в едно списание и тогава реших, че го направя, но все не му идваше времето. Докато не го похвали и сестра ми, тогава вече запретнах ръкави и ето това е резултата.. Ето как го приготвих:

Продукти:
4 яйца
200 г захар
250 г брашно
1 бакпулвер

За сиропирането:
1 л прясно мляко
200 г захар
сока от един портокал

Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на крем, след което добавете пресятото брашно заедно с бакпулвера. Изсипете сместа в кръгла форма а с диаметър 20 - 22 см, която предварително е застлана с хартия за печене. Печете в загряла фурна на 180 градуса. След като се изпече извадете и оставете напълно да се охлади.
За сиропа загрейте млякото, сложете захарта и бъркайте докато се разтвори напълно.Прибавете и сока от портокала след което залейте изстиналото реване с топлото мляко и оставете да се охлади.
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Много сочно и ароматно, прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, ако знаеш колко ви се радвам и на двете със сестричка ти... Много е хубава тази взаимност в хобито ви! :)
    А за реването - чудно е! Може да погледнеш и ореховото реване на Роси. ;)
    Много е приятно, когато нещо нелюбимо бъде преоткрито по нов начин. Хубав ден! :)

    ОтговорИзтриване
  3. От дете обожавам реване и твоето сега така яко ми намига,Ели!Супер свежо ще е сиропирано с портокаловото мляко!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  4. Пухкаво, сочно и много ароматно реване!
    Поздрави, Ели!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, правих го в неделя, но с мандариново мляко, че нямах портокал. Отчитам тук, а в "Гответе с мен" ще има и снимка, но кой знае кога.

    ОтговорИзтриване
  6. Разбира се, пропуснах да похваля - чудесно се получи - много ароматно!

    ОтговорИзтриване
  7. Рецептата е чудесна, но си позволих да добавя някои неща - в сместа за печене сложих пулпата от портокалите (сложих три броя за повече аромат) и малко настъргана кора от тях, а в сиропа - замених кристалната с пудра захар и сложих допълнително няколко капки портокалова есенция. Преди изпичането на блата поради липса на хартия за печене намазах с масло и поръсих цялата тава с пудра захар. Като цяло стана превъзходно :) :) :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...