Продукти:
100 г брашно
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. канела
150 г овесени ядки
120 г захар
60 г крема сирене
60 г масло
2 средни ябълки / настъргани/
1 яйце
2 пакетчета ванилия
100 г бял шоколад на ситни парчета
за глазурата:
60 г бял шоколад
60 г крема сирене
1 пакетче ванилия
Приготвяне:
В купа смесете брашното, овесените ядки, канелата, содата. В друга купа разбийте мекото масло и крема сиренето, докато се получи крем, прибавете захарта. Прибавете яйцето и ванилията и смесете, така че да се обединят всички съставки. Готовата смес изсипете при сухите съставки и бъркайте с шпатула. Накрая прибавете настърганите ябълки и шоколадовите парченца. Ще се получи много гъста смес, затова ще трябва да бъркате с шпатулата за да се поеме цялото брашно от влажноста на ябълките. Пригответе подходяща форма, като покриете с хартия за печене и изсипете кексовата смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. Не препичайте сладкиша, защото е хубаво да е леко влажен. Когато е готов, го извадете от фурната и оставете да изтине. През това време пригответе заливката, като разтопите белия шоколад на водна баня, добавете крема сиренето и ванилията. Разбийте сместа с миксер и разпределете върху сладкиша.
Да ви е сладко!
С най-голямо удоволствие, Ели. Честити 3 годинки, желая ти още много по толкова и винаги да готвиш с вдъхновение. :)
ОтговорИзтриванеБъди здрава, успех! :)
С пожелания за здраве и много блого-рождени дни! А сладкишът изглежда примамливо сочен и вкусен!
ОтговорИзтриванеЧестита трета годинка!!!Нека има още много годинки,в които да радваш хората около себе си!
ОтговорИзтриванеМного съблазнителен десерт си ни приготвила,ммм!
прегръдки
Честит празник на това прекрасно местенце! С пожелания за нестихващо вдъхновение и много положителни емоции! Поздрави!
ОтговорИзтриванеЧестита годишнина,Ели!Надявам се по-често да ни радваш с прекрасните си рецепти,всяка от които е точно по мой вкус!Както и днешния ти сладкиш-толкова пръхкав и ароматен!Пожелавам ти много нови,страхотни рецепти и още много приятни емоции,докато списваш това чудно местенце!Прегръдка!
ОтговорИзтриванеЧестита годишнина, Ели! Пожелавам ти още много успешни години и още много рецепти!
ОтговорИзтриванеСладкишът е невероятен!
Поздрави!
Честита и от мен годишнина на прекрасното ти местенце, Ели,
ОтговорИзтриванес пожелания за още много вдъхновение, нови страхотни рецепти и още много х 3, в удоволствие и личното удовлетворение.
Сладкишът звучи и изглежда фантастично, пропуснала съм го...
Благодаря момичета, за милите пожелания. Почуствах се много специална. Дано годинките на блога се трупат и сме винаги заедно. Прегръщам ви!
ОтговорИзтриванеЧестит празник! Вземам си от тази страхотна почерпка, желая ти здраве и още много вдъхновение за все така оригинални публикации. С удоволствие влизам при теб и чета!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!