26 февруари 2014 г.

"Уверена в кухнята" на три годинки и един невероятен сладкиш с ябълки

Този уникален сладкиш избрах за да почерпя. Моето вкусно местенце порасна с още една година. Макар, че напоследък намирам все по малко време за блога, времето си минава и вече сме на цели три години. Този невероятен сладкиш намерих при  Силвия., просто е уникален, смесица от различни аромати, и топяща се глазура. Ето и как изглежда сладкиша на Диана, при мен се получи така, почерпете се:

Продукти:
100 г брашно
1/2 ч.л. сода
1 ч.л. канела
150 г овесени ядки
120 г захар
60 г крема сирене
60 г масло
2 средни ябълки / настъргани/
1 яйце
2 пакетчета ванилия
100 г бял шоколад на ситни парчета
за глазурата:
60 г бял шоколад
60 г крема сирене
1 пакетче ванилия

Приготвяне:
В купа смесете брашното, овесените ядки, канелата, содата. В друга купа разбийте мекото масло и крема сиренето, докато се получи крем, прибавете захарта. Прибавете яйцето и ванилията и смесете, така че да се обединят всички съставки. Готовата смес изсипете при сухите съставки и бъркайте с шпатула. Накрая прибавете настърганите ябълки и шоколадовите парченца. Ще се получи много гъста смес, затова ще трябва да бъркате с шпатулата за да се поеме цялото брашно от влажноста на ябълките. Пригответе подходяща форма, като покриете с хартия за печене и изсипете кексовата смес. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40 мин. Не препичайте сладкиша, защото е хубаво да е леко влажен. Когато е готов, го извадете от фурната и оставете да изтине. През това време пригответе заливката, като разтопите белия шоколад на водна баня, добавете крема сиренето и ванилията. Разбийте сместа с миксер и разпределете върху сладкиша.
Да ви е сладко!


9 коментара:

  1. С най-голямо удоволствие, Ели. Честити 3 годинки, желая ти още много по толкова и винаги да готвиш с вдъхновение. :)
    Бъди здрава, успех! :)

    ОтговорИзтриване
  2. С пожелания за здраве и много блого-рождени дни! А сладкишът изглежда примамливо сочен и вкусен!

    ОтговорИзтриване
  3. Честита трета годинка!!!Нека има още много годинки,в които да радваш хората около себе си!
    Много съблазнителен десерт си ни приготвила,ммм!
    прегръдки

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник на това прекрасно местенце! С пожелания за нестихващо вдъхновение и много положителни емоции! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Честита годишнина,Ели!Надявам се по-често да ни радваш с прекрасните си рецепти,всяка от които е точно по мой вкус!Както и днешния ти сладкиш-толкова пръхкав и ароматен!Пожелавам ти много нови,страхотни рецепти и още много приятни емоции,докато списваш това чудно местенце!Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  6. Честита годишнина, Ели! Пожелавам ти още много успешни години и още много рецепти!
    Сладкишът е невероятен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Честита и от мен годишнина на прекрасното ти местенце, Ели,
    с пожелания за още много вдъхновение, нови страхотни рецепти и още много х 3, в удоволствие и личното удовлетворение.
    Сладкишът звучи и изглежда фантастично, пропуснала съм го...

    ОтговорИзтриване
  8. Благодаря момичета, за милите пожелания. Почуствах се много специална. Дано годинките на блога се трупат и сме винаги заедно. Прегръщам ви!

    ОтговорИзтриване
  9. Честит празник! Вземам си от тази страхотна почерпка, желая ти здраве и още много вдъхновение за все така оригинални публикации. С удоволствие влизам при теб и чета!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...