29 май 2012 г.
Тиквички с ориз
Едва ли ще учудя някой с това просто, но много вкусно ястие. Но не мога да не го споделя с вас, просто защото това е едно от любимите ми летни ястия. Готви се бързо и е много ама много вкусно, особено ако се консумира в компанията на негово величество ЧЕСЪНА.... Ето как си го приготвям:
Продукти:
1 тиквичка
3 стръка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1/2 ч.ч. ориз
1 морков
200 гр. кайма смес
сол
черен и червен пипер
джоджен
магданоз
олио за запържване
Приготвяне:
В подходящ съд запържете лука, чесъна, настъргания морков, ориза и каймата. Нека да омекнат зеленчуците. Тиквичката нарежете на малки кубчета и добавете към ориза. Налейте около 200 мл. вода и оставете да поври на среден огън. След като ориза е набъбнал добавете сол на вкус и останалите подправки, аз само магданоза добавям накрая за да запази миризмата си. Ако е необходимо добавете още малко вода, за да се сготвят нацяло тиквичките. Ястието е готово тогава когато са омекнали зеленчуците и водата се е изпарила на цяло. Страхотно е за консумация както топло, така и студено, но при всички случаи със студена бира и много чесън.
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много обичам това ястие а твоето е неустоимо!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Зиче, благодаря ти и аз те прегръщам!
ИзтриванеЧудесно ястие, Ели! И у нас е любимо. Само че аз го правя винаги постно иначе е същото.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и един прекрасен ден!
Вени, и аз все постно го правя, но сега имах за малко кайма и реших да я добавя. Е, получи се чудно!
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
много хубава рецепта .
ОтговорИзтриванеМазес,привет в моето вкусно местенце. Радвам се че оцени ястието, в къщи това е една от любимите рецепти.
ИзтриванеПоздрави!
Димиева, и аз го готвя честичко. В сезона е чудесно!
ОтговорИзтриванеНегово величество също го харесва, нали?;) (За чесъна ми е думата, ..., и той обича тиквички с ориз;))
Хубава вечер!
Мъхче, без негово величество, това ястие изобщо не е същото :)))
ИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Ели, мен ме учуди, защото съм го правила без кайма и без чесън:). Така, че рецептата е нова за мен и безспорно много вкусна! Поздрави!
ОтговорИзтриванеКате, радвам се че си открила нещо ново в това толкова лесно ястие. Дано да ти хареса!
ИзтриванеПоздрави!