3 май 2012 г.

Пудинг с козунак

 
Не знам как е при вас, но на мен ми остана козунак от Великден, и това е най сигурния начин да се изяде. Този път изчаках, повече от колкото трябваше, козунака, беше толкова изсъхнал, че не ставеше за ядене. Няколко пъти ми намекваха в къщи, че няма да се яде и да го изхвърла.  Аз обаче най - накрая се наканих да превърна сухия козунак в чудесен пролетен пудинг. Ето и рецептата:

Продукти:
1 сух козунак
3 яйца
500 мл. прясно мляко
1ч.ч. захар
сока на един портокал
бучка масло за съда

Приготвяне:
С маслото намажете подходящ съд в който ще печете пудинга. Козунака нарежете на тънки филийки и ги подредете във формата. Прясното мляко затоплете леко и добавете захарта, разбъркайте за да се стопи. Отделно разбийте яйцата и прибавете към млякото, заедно с портокаловия сок. Разбъркайте за да се смесят добре. Излейте млечната смес върху подредения козунак и оставете малко да се напои. Поръсете с малко захар и сложете във фурната. Печете на 200 гр. за около 30 мин. или до готовност.
Да ви е сладко!


7 коментара:

  1. Това у дома не му викаме пудинг,а "онова хубавото с козунака";))))Правя го със сух, с не толкова сух, абе с всякакъв козунак- прекрасен е!
    Браво, Ели!
    Хубава сряда!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мъх, у дома като не са много по козунака и все така го правя, щото все много изсъхва....., пък има ли значение как му се вика, важното, е че така се харчи повече. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Аууууу как съм пропуснала това /май напоследък пропускам доста неща:)/. Страхотен е станал, а и какви снимки само. Искам да го опитам, обещай да направиш пак :).
    Хубав и спокоен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели и ние го наричаме по друг начин, но така или иначе е точно онова много вкусното с козунак :))) и като гледам снимките, ми се иска да си взема едно парченце. Много сполучливо ти се е получило!

    Прегръдки и приятен ден от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, името е без значение, важно е, че след като се сервира чиниите са празни, а в повечето случаи искат допълнително....
      Хубави почивни дни!

      Изтриване
  4. Просто изглежда невероятно, нямам думи... :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...