2 декември 2011 г.

Министерски кюфтета


Днешната рецепта, която ще представя е много любима в къщи. Преди доста време я открих в блога на Мимето, и оттогава все си я похапваме. Много бързи за приготвяне и не изискват много продукти. А сигурно всички ще се чудите защо се казват "министерски", да си призная честно незнам, предполагам защото всичко е ситно нарязано и не изисква много усилия при консумацията. :) Но тъй като съм си свикнала с това име и си мисля, че абсолютно пасва на кюфтенцата, не исках да го променям. Пък и така със сигурност ще предизвика интерес и ще пожелаете да ги опитате. Ето и как се приготвят:

Продукти:
800 гр. пилешко филе
2 яйца
4 с.л. майонеза
3с.л. царевично нишесте
2-3 скилидки чесън
200гр. кашкавал
сол
черен пипер
магданоз

Приготвяне:
Пилешкото филе нарежете на малки кубчета. В купа разбийте с вилица яйцата, майонезата, нишестето и подправките. Яйчната смес прибавете към месото и сложете ситно нарязания чесън. Всичко разбъркайте с лъжица, до пълното смесване на продуктите. Накрая добавете настъргания кашкавал. В силно сгорещено олио сипете по една супена лъжица от сместа и притеснете за да се получи форма на кюфте. Изпържете и от двете страни да златисто.
Кюфтенцата много добре си пасват с млечно - чеснов сос.
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Чудесни са , Димиева!
    Министерски са я, като им гледам съставките:)

    ОтговорИзтриване
  2. Аааа, такива кюфтенца хапвам:-)
    Незнам дали са министерски, ама са вкусни със сигурност. Може би името идва от стола на Министерството, където едва ли кюфтетата са с кайма, още по-малко незнайно каква;-)

    Хубави почивни дни,Ели!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитни и златисти са,Ели!
    Приличат на онези пилешки с кашкавал,които правих,но при теб са с още повече екстри,трябва да ги опитаме и в твоя вариант!

    Пожелавам хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. Хихи, веднага се заинтригувах, като им видях заглавието ;)
    Много са апетитни. И, като прочетох съставките, съм сигурна, че много ще ми допаднат.
    Поздрави и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели,извинявай,незнам как е станало,но съм пропуснала твои публикации!
    Никога не съм приготвяла такива кюфтета,но ми звучат много вкусно и ще ги пробвам:)

    ОтговорИзтриване
  6. Изглеждат великолепни :) Предвид съставките (пилешко месо и другите) и начина на приготвяне нищо чудно, че се наричат министерски. Но според причината да ги кръстят така е защото човек докато ги консумира се чувство като министър :) Както и да е, на мен ми изглеждат като най-изтънчените кюфтета и се заемам с приготвянето, защото нямам търпение да разбера как се чувства един министър :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...