6 януари 2012 г.

Кашкавалена тарталета


Искам да поздравя всички, които празнуват днес на Богоявление - да са живи и здрави.
От известо време съм на тема кашкавал. Вече го приготвям в различни вариянти, може би покрай празниците се понахраних с месо и все налитам на безместните манджи. Аз лично смятам, че тази рецепта става за основно, но и за предястие може да се сервира. Въпреки, че половинът смята, че това е гарнитура към основното, защото той не е на вълна постно.  Ето и как приготвих тарталетата:



Продукти:
  За тестото:
60 г меко масло
1ч.ч. брашно
1/2 ч.л. сол
2 с.л. вода

  За пълнежа:
2 яйца
100 г настъргано краве сирене
200 г настърган кашкавал
1 пакет бейби моцарела - 17 бр.
черен пипер



Приготвяне:
В купа смесете брашното и солта и добавете мекото масло. Започнете да мачкате с пръсти докато се получат трохи. Сипете водата и замесете гладко тесто, което оставете да почине за 10 мин. Разточете го на кръгла кора с дебелина не повече от 2 мм. Поставете в намазана с мазнина тава, като покриете и стените. Трябва да се получи борд. Може да използвате и форма за тарталета, но тъй като аз нямам, я направих по този начин.
За пълнежа разбийте яйцата добре и добавете  сиренето и около 50 г от кашкавала. Поръсете с черен пипер. Напълнете тарталетата  със сместта. Подредете моцарелата и покрийте с останалия кашкавал.

 Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 30 мин.
Да ви е сладко!

19 коментара:

  1. Ммммм, чудесно предложение,Ели!
    Обожавям сирена и със сигурност ще се възползвам от рецептата!


    Сърдечен поздрав и усмихнат ден:)

    ОтговорИзтриване
  2. Леви, ще се радвам ако рецептата ти допадне!
    И на теб усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели,имам мъже в къщи и със сигурност ще подкрепят половинката ти-трябва и още нещо...За мен ще е достатъчно парче от твоето предложение с порция свежа салата например.Докарала си го доста апептитно на вид ,а не се и съмнявам във вкуса му...
    Хубав снежен ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна :))

    Живе, мерси мила. Да със салатка ще е чудесно, но и месце ще се пасни идеално.

    Хубав ден дами!

    ОтговорИзтриване
  5. Eленче, невероятна вкуснотия си направила! Изглежда много , много апетитно и изкушаващо!
    Желая ти прекрасен петък!

    ОтговорИзтриване
  6. Албена, благодаря ти,че намина. Тарталетката е наистена много вкусна.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Лелеее, много апетитна тарталета! Невероятна вкусотия! Изкушавам се да се почерпя:). Какъв прекрасен цвят си получила отгоре!!! И с тези чери доматчета - нямам думи. Ако ти липсва някое парченце, да знаеш, че съм аз:).

    ОтговорИзтриване
  8. ЕЛЕНА, прекрасна тарталета си направила ммм... че апетитна ....И моите ще я харесат със сигурност.
    Прегръдки и прекрасна празнична вечер.

    ОтговорИзтриване
  9. Голяма вкусотия!
    Ще направя и ще покажа!
    Прегръдки:*)

    ОтговорИзтриване
  10. Прекрасно е, много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  11. И вкъщи ще го приемат като предястие, но пък смятам, че и на закуска ще се хареса от децата, Ели! Благодаря ти, за споделената рецепта! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравей Елена, много ми харесва блогът ти! За много години! Тарталетът изглежда чудесно, сочен и вкусен!

    ОтговорИзтриване
  13. Канди,Зиче, Нели,Маги благодаря ви момичета. Страхотни сте!

    Кате, ще чакам отзиви :)

    Ева, права си и за закуска е много подходяща. Благодаря ти за хубавите думи.

    Ани, добре си ми дошла, много ме зарадва твоята подкрепа. И аз с интерес следя твоето вкусно местенце. Ще се радвам ако наминаваш от време, на време.
    Поздрави и хубав ден момичета!

    ОтговорИзтриване
  14. Много апетитно! Кашкавал обичам много, но и в нашето семейство би се сметнало за гарнитура към основното:) Без месо не сядат, ей!
    Много ми хареса предложението ти! Много апетитни и красиви снимки:)

    ОтговорИзтриване
  15. Елена, тази вечер приготвих твоята тарталета. Искам да кажа, че това е едно от най-вкусните неща, които съм правила, едва се въздържах да не се натъпча :) А и не само на мен допадни, всички в къщи ядоха с голям апетит, подозирам, че от сега нататък често ще ми се налага да я приготвям :) Благодаря ти много, че сподели рецептата, която на всичко отгоре си гарнирала с изкушаващи снимки :)
    Поздрави и приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пипилота, толкова ме зарадваха думите ти. Благодаря ти! Радвам се, че ми се довери, а най - важното е, че си зарадвала всички в къщи.
      Поздрави и спокойна нощ!

      Изтриване
  16. Ели,добре че Пипилота ме насочи към тази твоя рецепта,която поради проблеми в началото на месеца съм пропуснала!
    Грабна ме от раз и ще я направя непременно!
    Отивам да си я сложа в листата да не взема да забравя!
    Страхотно вкусно предложение!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...