9 декември 2011 г.

Мъфини с круши и карамелени бонбони


Продукти:
300 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
2 ч.л. канела на прах
щипка сол
85 гр. захар
250 мл. прясно мляко
2 яйца
100 гр. разтопено масло
2 узрели круши - нарязани на малки кубчета
100 гр. меки карамелени бонбони - аз ползвах бонбони "Лакта"

Приготвяне:
Загрейте фурната на 200 гр., застелете с хартиени формички отделенията на тавичка за 12 мъфина. В голяма купа сипете брашното, бакпулвера, канелата и шипка сол. Разбъркайте яйцата заедно със захарта и добавете млякото и разтопеното масло. Така получената смес изсипете към сухите съставки. Карамелените бонбони нарежете на малки парченца и отделете 1/3 от тях. Обелете и почистете крушите и тях нарежете на малки кубчета. Бонбоните и крушите добавете кум общата смес и разбъркайте добре, така че тестото да е гладко, а не на бучки. Разпределете сместа във формите като запълвате 2/3. Останалите бонбони разпределете по равно върху всяка мъфина. Печете за около 30 мин., докато се надигнат, добият златист цвят и станат твърди при натиск.
Да ви е сладко!
Източник: сп. "Good Food"

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...