29 януари 2013 г.

Пилешка кавърма в палачинка


Вече споменах, че бях приготвила кавърма в мързеливата палачинка. Излишно е да казвам каква вкусотия се получи. Идеята дойде от там, че исках да завия кавърмата в най - обикновени палачинки. Но мислейки си, че имам достатъчно време, се оказа точно обратното. Тогава се сетих, че ще бъде по мързеливия начин. Метнах една палачинка в тавата и готово. Ето и начина на приготвяне:

Продукти:
1 мързелива палачинка
4 пилешки пържоли от бут
2 стръка праз
1 - 2 с.л. соев сос
олио
червен пипер
сол
черен пипер
естрагон

Приготвяне:
Мързеливата палачинка пригответе по тази рецепта.
Пилешките пържоли нарежете на хапки, а праза на колелца. Задушете си в мазнината и прибавете соевия сос. Оставете месото да се сготви и ако е необходимо налейте малко вода. Подправете с подправките и нека месото да остане само на мазнина. Разпределете месото върху палачинката и завийте на руло. Пристегнете рулото с хартията, в която сте пекли палачинката за около 5 мин. Разрежете на колелца и сервирайте докато е още топло рулото.
Да ви е сладко!


16 коментара:

  1. Ели, обожавам ги тези ястия! И палачинка и кавърма обичам, я двете в комплект са супер. Правила съм кавърма в омлет, но така, като теб не съм:), много интересно и още повече, че с мързеливата палачинка е по-лесно.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, много сполучливо се получи. Пробвай сигурна съм, че и на вас ще се хареса :)
      Поздрави и топла вечер!

      Изтриване
  2. Невероятно ми допада идеята за завиването на руло с плънка от кавърма!Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Иглика, благодаря ти, рецептата е сполучлива наистина!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Прекрасна, лесна и вкусна вечеря!
    Мерси за предложението :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мерси, Бени и да не забравиш да се похвалиш...
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Ели, не ми е хрумвало да направя със солен пълнеж. Чудесно хрумване!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бети, ами пробвай. Сигурна съм, че ще одобриш.
      Хубава и топла вечер!

      Изтриване
  5. Ох,че вкуснооооо,ама много вкусно,Ели!Рецептата е трепач!И снимките говорят за това много убедително!Прекрасен вторник!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Роси, рецептата наистина е трепач, но до снимки, не можах да го докарам :). Правих ги вечерта, и на са много добри, но все пак от рулото не остана нищо, че да го щракна на светло :) :) :)
      Поздрави от мен!

      Изтриване
  6. Ели, това с мързеливата палачинка си е попадение :) А както и обичам каварма... с две думи - моя тип рецепта :) Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, и с две думи да кажа, чакам отзиви :)
      Поздрави от мен!

      Изтриване
  7. Супер идея, от която трябва да се възползвам! Лесно и вкусно!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тилия, ще се радвам не само ако се възползваш, но и ако ти хареса!
      Поздрави от мен!

      Изтриване
  8. Чудесна се е получила! Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  9. Това съм пропуснала!Аз показвах пилешка кавърма в омлет наскоро.Чудесен е и твоят вариант!Тази палачинка само сладка сме я яли!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...