29 ноември 2011 г.

Споделено!!!!!!

Това ще е един малко по различен пост, защото в него няма да споделям рецепта, а нещо което е завладяло душата ми. В едно предизвикателство споменах, че от една година танцувам народни танци. Посещавам два пъти седмично репитициите на Фолклорна танцова школа "Броеница" гр. Стара Загора. Виновника да попадна в школата е Траяна, тя съвсем на шега ме заведе в залата, и така до днес, не съм пропускала репитиция. Много е зареждащо, много е разтоварващо, но и много заразяващо. Започнеш ли веднъж няма спиране. Школата има много изяви, на които за съжаление все не мога да ходя, е поне не на всичките :) На 26.11.2011г. обаче бях там, в Пазарджик се проведе за трета поредна година Национален фестивал за народни хора „Тракийска броеница”. Това е един много хубав фестивал, в който тази година взеха участие 70 клуба от цялата страна. И ние бяхме там, играхме и естествено взехме награда. Ето ни минути преди да излезем на сцената:
Аз съм четвърта от ляво на дясно :)))

Представихме се с две хора - Търговско хоро и Трите пъти. Ето тук можете да видите изключително зареждащото и завладяващо хорце Трите пъти. За онези които са любопитни, аз съм наредена шеста на хорото, но поради лошото осветление и далечната позиция на нашия оператор, качеството на видеото не е много добро, за което се извинявам.
Във финалния кръг при надиграването на „Тракийска ръченица” по двойки спечелихме втора награда. Благодаря на Господин и Ивета, които представиха клуба достойно. Ето и наградата:

А тук има видео с част от концертапослучай рождения ден на ФТШ"Броеница", която на 5.11.2011г. отпразнува първата си година.
За всички, любители на народната музика, съвсем офицялно ги каня да дойдат на 21.12.2011г. /сряда/ когато ФТШ"Броеница" ще изнесе самостоятелен концерт по повод предстоящите коледни празници. Концертът ще се проведе в читалище "Св. Климент Охридски 1858 г." Стара Загора. Начало: 19.00 ч., вход свободен.

И накрая не може без торта, вчеря я спретнах съвсем набързо, за празник на мой близък. Голям зор ми дадоха, да я направя и снимката ми е една набързо направена. Днес ще чакам отзиви за вкуса, дано да съм я докарала.



А сега отивам да чета всичко, което сте публикували, че докато аз ходя по състезания, вие сте напълнили блоговете с вкусотийки, да не взема да пропусна нещо!!!!

10 коментара:

  1. Елинко,голяма си сладурана и как го тропаш това хорце с лекота,ха браво,мила!И честита награда!
    Играла съм и аз едно време,хубаво занимание си имаш,това е чудесно!
    Тортата е бижу!

    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  2. Да ви е честита наградата!
    Браво-така ми се ходи и на мен на народни танци,но все не намирам време.А клуб има почти до нас...Тортата е интересна-със сигурност и вкусна.
    Приятен ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много красиво хоро :) Аз винаги искрено се възхищавам на тези, които могат да танцуват толкова добре. Аз имам желание, но никак не ми се получава.
    Честита награда! И още много да спечелите!
    Тортата е много апетитна!

    ОтговорИзтриване
  4. Честита награда! Още много да съберете и все така да радвате с танците си! Много ми е на сърце танцуването, но краката ми не са на това мнение и затова го практикувам само при специални случаи :)
    Тортичката е перфектна - чакаме рецептата! Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Роси, благодаря ти мила. Недей да оставяш танците, много е разтоварващо. :)

    Живе, благодаря ти, хич не му мисли, обувай едни по удобни обувки и тропкай :)

    Ели, благодаря ти, щом имаш желание нещата ще се получат, нама как да не се получи :)

    Габи, благодаря ти мила, просто не си се захванала сериозно с танците и за това си мислиш, че проблема е в краката. :)С желание всичко се постига :) А тортата е по рецепта на Торта с моркови и ананас, която може да намериш в блога ми. Просто съм я оформила по различен начин, а вкуса е страхотен!

    Момичета така ме зарадваха коментарите ви, пожелавам ви спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Наистина са разтоварващи народните танци. Мои приятелки ходят след работа и се чувстват много добре след това. Чудесно занимание за свободното време си намерила! Тортата изглежда невероятно, въпреки бързо направената снимка!
    Поздрави

    ОтговорИзтриване
  7. Ама много си сладка!
    И съм във възторг от заниманието ти- винаги съм искала да тропам и аз хорца, но ей на, остарях си и останах без това;)Докато намеря време за такова занимание, сигурно ще се пенсионирам;-)
    Честита награда, нека се множат и носят само хубави спомени!

    ОтговорИзтриване
  8. Браво красавице!Много сте зареждащи наистина!
    Пожелавам ви много нови успехи!
    Честита награда!
    Тортичката е страхотна!
    Прегръдки и много усмивки от мен;)

    ОтговорИзтриване
  9. Здравейте.Аз съм худ. ръководител и хореограф на ФТШ"БРОЕНИЦА" и искам да споделя с вас че когато Елена дойде при нас беше като "куцо магаре" но чрез малко труд и постоянство сега тя е една от най добрите ни членове на школата и то се вижда.Бъдете живи и здрави и много усмихнати през наближаващата 2012 год.
    ЗАПОВЯДАЙТЕ И НА КОНЦЕРТА
    с уважение:Данаил Тодоров "МОЦАРТ"

    ОтговорИзтриване
  10. Дидо, чудеса правиш с нас! Гордея се, че съм част от ФТШ" Броеница". Обичам всички броеничковчета :)))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...