18 ноември 2011 г.

Бадемов кейк с мед


Продукти:
5 яйца
1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. мед
1 ч.ч. олио
1 ч.ч хладка вода
3 ч.ч. брашно
1 бакпулвер
2 ванилии
100 гр. бадемово брашно или финно смлени бадеми
пудра захар за поръсване


Приготвяне:
Разбийте с миксер яйцата и захарта докато сместа побелее. Прибавяте меда и олиото и разбивате отново. Пресявате брашното с бакпулвера и прибавяте на етапи като редувате с хладката вода. Накрая прибавяте ванилиите и бадемовото брашно, разбърквате и изсипвате сместа в кръгла тавичка, намазана с мазнина. Поставяте във фурната и включвате печката на 200 градуса. Печете до златисто и за по - сигурно проверявате с клечка. Готовият кейк изваждате от тавичката, поръсвате с пудра захар, режете на триъгълни парчета и поднасяте.
Да ви е сладко!

Източник: сп."Домашна кухня"

7 коментара:

  1. Ехаа, усещам аромата! И започнах да преглъщам...
    Много апетитно!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесен е, Ели!
    Долу-горе сме на една вълна с теб днес :), или горе-долу :))

    Хубава петъчна вечер :)

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно! Прекрасен кейк за събота сутрин! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Изглежда страхотен и хубаво изпечен , ще се пробва :))

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, Федора, Мария благодаря, че оценихте кейка ми :)))

    Ели, добре дошла радвам се, че посети блога ми. Надявам се по често да наминаваш тук! :)))

    Хубави почивни дни момичета!

    ОтговорИзтриване
  6. Чак тук ми ухае,толкова е изкушаващ,а снимките-прекрасни!

    Хубава неделя,Ели!

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесен кейк Ели:)звучи толкова ароматно;)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...