16 март 2011 г.

Кавърма в омлет

Това е много традиционно ястие. Когато реших да го приготвям не бях сигурна, че ще успея да направя омлета, но се оказа лесно. Предложението ми за това ястие е за една порция, увеличете продуктите според броя на порциите. За кавърмата можете да използвате всякакво месо според вкуса ви, но пилешкото месо е диетично и аз го предпочитам.

Продукти:
  За омлета:
2 бр. яйца
2 с.л. прясно мляко
сол на вкус
1 ч. л. ситно нарязан магданоз

   За кавърмата:
2 пилешки пържили от бут
1 голяма глава лук
1 морков
скилидка чесън
сол, червен и черен пипер, чубрица
1/2 кубче пилешки бульон

Приготвяне:
Пригответе най напред кавърмата. Аз не използвам мазнина за да може яденето да е режимно за диетата на Дюкан, но ако не ви се понрави така можете да използвате мазнина. Нарежете месото на малки късчета, прибавете към него настъргания морков, лука и всички подправки. Прибавете около 1 ч.ч. вода и оставете да се задуши под капак. След като месото се свари и водата се изпари нацяло кавърмата е готова.
За приготвянето на омлета използвах тифлонов тиган, който предварително нагрях. Разбийте яйцата с млякото, солта и магданоза. Така приготвената смес изсипете в тигана и печете до готовност. Няма смисъл да обръщате омлета просто го сложете върху купичка и напълнете с готовата кавърма.Завийте краищата навътре и обърнете върху чиния. Гарнирайте по желание.
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Елена,страхотна идея! Никога не ми е минавало през ума да "облека" кавърмата в омлет:).Много вкусно изглежда, поздравления:)!

    ОтговорИзтриване
  2. Благогаря Стела, и не само изглежда моите си облизаха пръстите.... :) Дано и на вас да ви се хареса толкова....

    ОтговорИзтриване
  3. Елена,много ми допада идеята и на мен!Правила съм омлет с плънка,но не и от кавърма!Ще трябва да опитам и твоят вариант!Поздравления!

    ОтговорИзтриване
  4. Елексир надявам се да ти хареса :)))))

    ОтговорИзтриване
  5. Супер идея! Поздравления! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...