5 март 2011 г.

Рулца с пудинг

За тези много вкусни и лесни рулца искам да благодаря на Роси, че сподели с нас тази прекрасна рецепта. Приготвянето е просто и много лесно и тестото е без яйца, а стават толкова меки. Мисля си че от това тесто ще станат страхотни кифлички и в най скоро време ще пробвам :) Аз промених малко плънката защото освен пудинг имаше и стафиди а децата не обичат, затова сложих парченца шоколад. Ето и рецептата:


Продукти:
400 - 450 гр. брашно
250 мл. прясно мляко
10 гр. прясна мая / това е 1/4 от кубчето/
2 с. л. разтопено масло
1/4 ч.ч. захар
1 ч. л. сол
1 ванилия

За плънката:
1 пудинг Ванилия
малко шоколад


Приготвяне:
Разтворете маята в топлото мляко и прибавете маслото, захарта, солта и ванилията. В подходящ съд сложете брашното и направете кладенче посредата където изсипете готовия квас. Омесвате тестото, то трябва да е меко и нелепнещо. Оставете го на топло да втаса и да удвои обема си за около 1 час. Докато тестото втаса пригответе пудинга по инструкциите посочени на пакета. Отделете 1 ч.ч.  от него и я покрийте фолио, за да не хваща коричка.
След като тестото е готово го разточете на правоъгълна кора и намажете обилно с пудинга, поръсете и с парченца шоколад. Навийте на руло и с остър нож/ защото тестото е много меко/ нарежете на равни части  с дебелина около 1 пръст или малко повече. Излизат  15 - 16 парчета. Наредете ги в намаслена тавичка или върху пекарска хартия, и оставете да втасат отново.
Пекат се в предварително загряла фурна на 180 градуса, на средната степен, до порозовяване.
Добър апетит!

изтичник

2 коментара:

  1. Има ли още, да идваме?
    Супер са станали!

    ОтговорИзтриване
  2. Абе за идванетo елате, ама от рулцата няма и следа :)))))
    Благодаря наистина са много хубави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...