7 март 2015 г.

Свински пържоли в сос от синьо сирене

 Продукти:
600 - 700 г свински месо за пържоли
100 г босилеково песто "Дженовезe" /от Lidl/
50 г масло
5 стръка пресен лук
100 г синьо сирене
100 м прясно мляко
6 с л брашно
сол на вкус
олио за запържване

Приготвяне:
Нарежете месото на пържоли и леко с кухненски чук го изтънете. Намажете го обилно с пестото и в силно загрято олио го изпържете от двете страни. Подредете пържолите в тава, леко намазана с мазнина.

Пригответе соса, като в малка тенджера нарежете лука и леко запържете заедно с маслото. В отделна купа разбъркайте млякото брашното, щипка сол и синьото сирене, добавете и 100 мл. студена вода. С готовия сос полейте пържолите и покрийте с фолио. Изпечете в силно загрята фурна на 250 градуса за около 50 мин. Малко преди да извадите от фурната / поне 10 мин./ махнете фолиото и запечете само отгоре. Получават се много крехки и ароматни пържоли.
Да ви е сладко!

2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...