20 март 2015 г.

Сочна портокалова пита


Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
2 портокала
1/2 пакет кори за баница

1 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
сока от двата портокала

Приготвяне:
Разбийте яйцата и захарта, до пухкав крем и прибавете олиото и бакпулвера. Кората на двата портокала обелете много тънко, без бялата част. Нарежете всички корички на много ситно и ги добавете към яйчната смес. Корите за баница ги накъсайте на малки парчета и смесете с кексовата смес. Разбъркайте така, че всички кори да са напоени много добре. Подходяща тава за печене покрийте с хартия за печене и изсипете готовата смес. Изпечете сладкиша в предварително загряла фурна на 180 градуса до златисто.


За сиропа сварете водата заедно със захарта, оставете го по рядък. Махнете от котлона и добавете сока на двата портокала. Общо сиропа трябва да ви излезе 3 и 1/2ч.ч.
След като се е изпекъл сладкиша, го извадете от тавата и отстранете хартията за печене. Поставете в подходяща форма и залейте с изстиналия сироп. Необходимо е поне два часа за да се напои сладкиша и сте готови да го нападате.
Да ви е сладко!


4 коментара:

  1. Толкова съблазнително и сочно представяне скоро не ми бе попадало...........Прекрасно,Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, чудесно предложение! Ароматна и сочна пита! Както ми остават кори, колко му е да я спретна! :)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Много апетитна! Яла съм такава и е много много вкусна!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Уникален сладкиш!Стана ми любим.Правя го вече многократно и го предлагам на приятели!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...