9 септември 2012 г.

Пай с праскови и шоколад

Предлагам ви една много бърза и страшно ароматна рецепта. Десерта е лесен за приготвяне и не е с дълъг списък на продукти :). Не мога да опиша аромата, който се носеше в къщи - на масло и шоколад, просто фантазия. Ето и как се приготвя:

Продукти:
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
2 яйца
1 п. бакпулвер
1 ванилия
50 гр. разтопено масло
2 праскови
100 гр. парченца шоколад / аз сложих бял и млечен/

Приготвяне:
Смесете брашното със захарта, бакпулвера, ванилията, двете яйца и разтопеното масло. Разбъркайте с шпатула за да се смесят добре. Тестото става по - гъсто от кексовото. Почистете и нарежете на малки кубчета прасковите и ги добавете към тестото. Разбъркайте и готовото тесто за пая и изсипете в предварително намазана форма. Отгоре подредете парченцата шоколад и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса до суха клечка.
Да ви е сладко!


17 коментара:

  1. Чудесен е станал! Представям си аромата:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А да можеше и да го пробваме :))

      Изтриване
    2. Другия път ще ви имам в предвид, че сега вече нищо не остана :))))

      Изтриване
  2. Ели, много вкусен сладкиш! Чудесно съчетание на вкусовете, просто неустоим.

    Прегръдки, Ели и една прекрасна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Вени, хубава седмица и на теб!

      Изтриване
  3. Ох и аз идвам тук да въздишам:):):) защо закъснях! Поне рецепта си ни оставила!:):):) Изглежда фантастично! Приятна нова седмица и поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Кате, хубава и успешна седмица!

      Изтриване
  4. Чудесно изглежда този сладкиш! А дали е възможно да се заменят прасковите с друг плод?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се че може да се заменят, круши, ябълки или плод какъвто обичате. Ще се получи страхотно!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Verlo es una tentación irresistible luce esponjoso seguro se deshace en la boca,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  6. Сладкишът е страхотен. Приготвих го преди 2 часа, дегустиран и много високо оценен от домочадието. Има шоколадов вкус, леко тестен и същевременно ароматен от прасковите.От себе си добавих още едно яйце,тъй като моите бяха малки.
    Записвам го в тефтера със сполучливите рецепти и с удоволствие ще го приготвям редовно.
    Благодаря за вкусния сладкиш!

    ОтговорИзтриване
  7. Ели,при това изобилие на плодове да се чуди човек какво да направи-чудесен сладкиш си приготвила!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  8. Наистина бърза и страхотна рецепта! Много ми допада и си я записвам!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  9. Аз обожавам шоколад и праскови, така че тази оферта, рецепта смятам че ще ми допадне много.

    ОтговорИзтриване
  10. Рядко харесвам нещо от нета, но този сладкиш ми допадна. Започвам го. Поздрави сърдечни! :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...