31 август 2012 г.
Хляб с маслини и риган
Продукти:
100 мл. вода
1 яйце
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
около 300 гр. брашно
1 п. суха мая или 20 гр. прясна
няколко листа пресен риган / може и сушен
100 - 150 гр. едри маслини
Приготвяне:
В домашен робот:
Всички продукти в така изброения ред сложете в машината за хляб и изберете програма с продължителност 2:30 часа.
Ръчно приготвяне:
За да приготвите хляба ръчно, направете от пресятото брашно кладенче и в него сипете разтворената предварително мая в хладката вода / ако е суха я слагате директно в брашното/. Чуквате яйцето, добавяте солта, захарта, зехтина и замесвате тестото.
Нарязвате на ситно ригана и маслините. Добавяте и двата продукта към тестото и замесвате отново. Поставете тестото в правоъгълна форма, намазана предварително с мазнина и оставяте да втаса. След като това стане сложете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса и изпечете за златиста коричка.
Получава се мек и ароматен хляб, поднесен с масло е просто неустоим!
Да ви е сладко!
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Ели, страхотен хляб.
ОтговорИзтриванеУсещам аромата му - прекрасен е !
Надникни при мен - в тестени магии имам рецепта за хляб с кашкавал и маслини, хляб с мащерка и сирене...
Ако ти хареса нещо, ще се радвам да прочета.
С пожелание за слънчев и шарен уикенд.
Обожавам хляб с маслини а твоят е неустоим!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Суоер ! Чудесна рецепта ,Ели !
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав уикенд !
Страхотно хлебче :)
ИзтриванеА, този хлюб е разкошен, Ели! Със сигурност е много вкусен, защото изглежда такъв. Освен това е и ароматен. Приятни почивни дни, Ели!
ОтговорИзтриванеVolim masline i volim domaci hljeb; zvuci jako privlacno!
ОтговорИзтриванеЕли, какъв чуден хляб виждам тук!
ОтговорИзтриванеХубава нова седмиця!
Страхотен хляб! Представям си как ухае :) Целувки!
ОтговорИзтриванеУникален хляб! Току що го извадих от фурната, а вече половината го няма.
ОтговорИзтриванеГорещо препоръчвам рецептата.