31 август 2012 г.

Хляб с маслини и риган


Продукти:
100 мл. вода
1 яйце
3 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
около 300 гр. брашно
1 п. суха мая или 20 гр. прясна
няколко листа пресен риган / може и сушен
100 - 150 гр. едри маслини

Приготвяне: 
     В домашен робот:
Всички продукти в така изброения ред сложете в машината за хляб и изберете програма с продължителност 2:30 часа.

     Ръчно приготвяне:
 За да приготвите хляба ръчно, направете от пресятото брашно кладенче и в него сипете разтворената предварително мая в хладката вода / ако е суха я слагате директно в брашното/. Чуквате яйцето, добавяте солта, захарта, зехтина и замесвате тестото.
Нарязвате на ситно ригана и  маслините. Добавяте и двата продукта към тестото и замесвате отново. Поставете тестото в правоъгълна форма, намазана  предварително с мазнина и оставяте да втаса.  След като това стане сложете хляба в предварително загрята фурна на 180 градуса и изпечете за златиста коричка.

Получава се мек и ароматен хляб, поднесен с масло е просто неустоим!
Да ви е сладко!


9 коментара:

  1. Ели, страхотен хляб.
    Усещам аромата му - прекрасен е !
    Надникни при мен - в тестени магии имам рецепта за хляб с кашкавал и маслини, хляб с мащерка и сирене...
    Ако ти хареса нещо, ще се радвам да прочета.
    С пожелание за слънчев и шарен уикенд.

    ОтговорИзтриване
  2. Обожавам хляб с маслини а твоят е неустоим!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Суоер ! Чудесна рецепта ,Ели !
    Поздрави и хубав уикенд !

    ОтговорИзтриване
  4. А, този хлюб е разкошен, Ели! Със сигурност е много вкусен, защото изглежда такъв. Освен това е и ароматен. Приятни почивни дни, Ели!

    ОтговорИзтриване
  5. Ели, какъв чуден хляб виждам тук!
    Хубава нова седмиця!

    ОтговорИзтриване
  6. Страхотен хляб! Представям си как ухае :) Целувки!

    ОтговорИзтриване
  7. Уникален хляб! Току що го извадих от фурната, а вече половината го няма.
    Горещо препоръчвам рецептата.

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...