25 септември 2012 г.

Царевични кексчета с кренвирш

 Днешната рецепта адаптирах от вкусното местенце на Ина. Кексчетата ме грабнаха още щом ги видях в блога и. Пухкави и много ефектни, а уверявам ви и страшно вкусни. Аз увеличих малко царевичното брашно защото ми се стори, че сместа стана малко рядка и се опасявах, че ще потънат на дъното кренвиршите. Ето и как се приготвят:

Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко
1/3 ч.ч. олио
1 ч.л. сол
1 ч. ч. бяло брашно
1 и 1/2 ч.ч. царевично брашно
1 п. бакпулвер
2 кренвирша

Приготвяне:
Разбийте леко яйцата заедно с млякото и олиото. Трябва да се смесят съставките. В отделна купа смесете двата вида брашна, бакпулвера и солта. Постепенно добавете сухите съставки към яйчната смес и разбъркайте. Подгответе формите за мъфини като може да се намажат обилно с масло или поставете хартиени формички. Разпределете сместа по формичките и по средата сложете колелце от кренвиршите. Ако желаете може да поръсите със семена. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до приятно златист цвят.
Мъфините са подходящи за закуска, но биха допълнили перфекто вкусната ви вечеря.
Да ви е сладко! 


3 коментара:

  1. Страхотни са! Личи си колко са пухкави и златисти!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесна закуска! Изглеждат много апетитно !
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Лен, чудесни са твоите! Искам да ръфна едничко, но ще трябва да остана само с "ръфане в главата".

    С пожелание за хубав съботен следобед :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...