20 юли 2011 г.

Пълнени тиквички


Продукти:
3 големи тиквички
1 морков
1 глава лук
3-4 скилидки чесън
400 гр. кайма/ аз ползвах телешка /
2-3 с. л. зехтин
черен пипер
червен пипер
връзка копър
сол


Приготвяне:
След като сте измили добре тиквичките, нарежете всяка на три равни части. Издълбайте всяка тиквичка с помоща на малка лъжица, и отделете на страна сърцевината. В подходящ съд задушете лука, нарязания на ситно морков и това което сте издълбали от тиквичките. Не слагайте прекалено много вода, защото и тиквичките ще пуснат сок. Добавете каймата и разбъркайте добре за да се получат малки трохички. Добавете подправките и оставете на слаб огън да поври, докато водата се изпари нацяло. След като сместта е готова, напълнете тиквичките. Подредете ги в тава леко намазана със зехтин и печете на 180 градуса за около 30 - 40 мин. Аз покрих тавата с фолио за 20 мин., за да се задушат и омекнат тиквичките, и след това допекох до златисто.
Докато се пекат тиквичките може да направите любимия си млечен сос, в който задължително трябва да има чесън и копър, много подхожда на ястия с тиквички. Със соса полейте всяка тиквичка преди да сервирате.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Прекрасна лятна рецепта!Хубав ден:)

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусно предложение,Ели!
    С удоволствие бих си хапнала !

    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Много приятно:-)
    Благодаря! Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря на всички за хубавите думи :))))
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...