6 юли 2011 г.

Мъфини с шпеков салам и пармезан



Продукти:
1 и 1/2ч.ч. бяло брашно
1/2 ч.ч. царевично брашно
1 пак. бакпулвер - 10 гр.
1/2 к.л. сол
1 ч.л. босилек
50 гр. настърган пармезан
2 яйца
1/2 ч.ч. масло + 2 с. л. зехтин
1 ч.ч. прясно мляко
150 гр. сирене
1/2 ч.ч. ситно нарязан шпеков салам



Приготвяне:
В подходящ съд смесвате сухите съставки - бялото и царевичното брашно, бакпулвера, солта, босилека, и пармезана. В по - голяма купа разбиваме яйцата и прибавяме, разтопеното масло, зехтина и прясното мляко. Към течните съставки добавяме постепенно сухите. Разбъркваме добре до получаване на еднородна смес. Накрая прибавяме натрошеното сирене и нарязания шпеков салам. Сместа се разпределя във форми за мъфини, които предварително са леко намаслени или подготвени с хартиени кошнички. Запълват се 2/3 от формите и се пекат в предварително загрята фурна на 200 гр. до готовност.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Ммммммм, мъфинки, апетитно изглеждащи с това саламче.
    Поздравления, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудни и пухкави!Солени мъфинки не съм правила от 100 години,затова грабвам си едно от теб,мила!

    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  3. Мони :)

    Елексирче, грабвай докато не са свършели :)

    ОтговорИзтриване
  4. Изглеждат прекрасно, поздравления!
    Прекрасен и слънчев ден ти желая!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...