21 май 2011 г.

Страхотни пилешки бутчета

Откакто открих рецептата на Пилешките бутчета по Гръцки на Пепи, в къщи това стана любимата ни храна. Приготвя ли се пилешко печено то задължително е по тази рецепта. Пепи благодаря, че сподели това гръцко чудо :). Може да замените бутчетата с друга част на пилето, а защо не и цялото пиле. :)))) Ето и как се приготвя:

Продукти:
   За маринатата:
1 кубче зеленчуков бульон
1/2 лимон
5-6 скилидки чесън
3 с. л. зехтин
сол
черен и червен пипер/ на вкус/
1 ч.л. риган

   Освен това:
4 пилешки бутчета
1 лимон
шепа маслини
50 мл. бира
50 мл. вода

Приготвяне:
Стривате добре бульона и чесъна, и смесвате всички продукти на маринатата. Разбъркайте ги добре и с готовата смес намажете бутчетата обилно. Подредете в тава за печене, и наредете отгоре нарязан на кръгчета другия лимон. Покривате със свежо фолио и оставяте на хладно за да поеме миризмите. Добре е да престои едно денонощие, но ако не можете да чакате, го оставете поне за два часа в хладилника. Преди да печете изсипете водата и бирата, но внимавайте да не отмиете подправките, подредете маслините и покрийте с фолио. Печете на 200 градуса за 15 минути, а като махнете фолиото печете още малко до получаване на златист цвят.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Най-вкусните, бих добавила :) бутчета.
    И у нас са на огромна почит. Радвам се, че допадат и на вас, Ели!
    И ! Честит имен ден!
    Бъди жива и здрава, щастлива и много, много обичана жена, съпруга и майка!

    ОтговорИзтриване
  2. Искам да благодаря за рецептата, дами! Сега отивам да набавя продуктите, дано намеря всичко, че тия англичани не мислят по български и да запрятам ръкави, дано изненадам и себе си :) Още веднъж, благодаря!

    ОтговорИзтриване
  3. Привет, Ели! Сега надниквам, и виждам, че при теб е много вкусно и уютно. Тъй като имам пилешки бутчета на разположение, се спрях на тази рецепта. Непременно ще я опитам. Успех на чудесния ти блог!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...