4 май 2017 г.

Бадемови сладки с фъстъчено масло



Продукти:
115 г меко масло
185 г фъстъчено масло
135 г захар
1 яйце
1 ванилия
195 г брашно
1 ч.л. сода
щипка сол
100 белени бадеми
Приготвяне:
Мекото масло, фъстъченото масло /трябва да е меко със стайна температура/ и захарта разбийте с на пухкав крем. Добавете яйцето и ванилията. Разбъркайте, трябва да се смесят много добре всички продукти. Брашното пресейте заедно със солта и содата, и започнете да добавяте постепенно към маслената смес. Накрая доомесете на ръка, покрийте купата със свежо фолио и оставете в хладилник поне за час, за да стегне сместа. Ако не намерете обелени бадеми, ще трябва да ги подготвите. Сложете касерола в вода на котлона за да заври. Поставете бадемите в горещата вода, за кратко. Извадете ги, поставете ги върху кърпа и започнете да белите бадемите, като само притискате с пръстите. Беленето става много лесно.  От охладеното тесто оформете топче с големината на орех и подредете в тава застлана с хартия за печене. Върху всяко топче, поставете по един бадем, като го забивате с острата част, в средата на бисквитката. Изпечете сладките за 12 - 15 мин. в предварително загряла фурна на 200 градуса.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...