17 май 2017 г.

Страчатела чийзкейк




Продукти:
за бисквитената основа:
2 оп. бисквити с масло "Роден край"
100 г меко масло

за млечната част:
500 г маскарпоне
400 г заквасена сметана
200 мл течна сметана
1 консерва кондензирано мляко
1 п.желатин
200 г шоколадови люспи или настърган натурален шоколад

стърготини за украса


Приготвяне:
Бисквитите смелете в блендер на ситно и добавете към тях маслото на кубчета. Бъркайте в блендера, така че да се получат маслени трохи. Сместа трябва да се събере на топка и лесно да може да оформите по формата. Ако е необходимо добавете 1 с.л. студена вода или мляко. Върху подходящ поднос поставете ринг за торта. Разпределете бисквитената основа, като оформите добре и равномерно по дъното. Оставете в хладилник, докато приготвяте крема.
За крема, разбийте маскарпонето и добавете заквасената сметана и кондензираното мляко. Трябва са се смесят много добре. В друг съд разбийте течната сметана, много добре, до получаване на твърди върхове. С помощта на шпатула, започнете да я прибавяте към млечната смес, трябва да се получи пухкав крем.  С малко вода накиснете желатина , за да набъбне. След това го поставете в микровълновата фурна, и за 20 сек. го разтопете до течно състояние. Внимавайте за да не заври, ако трябва го наблюдавате и не е задължително да изчакате цялото време. Поставете една супена лъжица от крема към желатина, и разбъркайте, за да се темперира. След това добавете към цялото количество крем. Той леко ще се втечни, но не се притеснявайте. Добавете шоколадовите люспи и изсипете крема върху бисквитената основа. Най - добре е да използвате форма с разкопчаващи страни  или ринг за торта. Оставете в хладилника поне за 4 часа, за да стегне желатина. След това украсете с шоколадовите стърготини чийзкейка. Съхранявайте в хладилник, за да стегне добре и после се насладете на невероятния вкус.
Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. А захар слага ли се в крема?Едно пакетче желатин не е ли малко?То е за 500 мл.по принцип.Колко см.в диаметър трябва да е формата?

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...