16 март 2017 г.

Пурички

 Продукти:
1 пакет кори печени на сач
2 яйца
200 г сирене
100 г настърган кашкавал
50 г разтопено масло

течен шоколад за сладките пурички
 Приготвяне:
Извадете коратите от пакета една по една и разрежете всяка на 6-8 триъгълника, в зависимост от големината на корите. Аз ги правих с турски кори,а те са по големи от нашите, и нарязах на 8 триъгълника. В купа разбийте яйцата добре и прибавете натрошеното сирене и настъргания кашкавал. Сместа трябва да е гъста, затова ако е необходимо може да добавите още сирене. Поставете по една супена лъжица от сместа в най - широката част на триъгълника, и започнете да навивате на стегнато руло. Пуричките подредете в тава застлана с хартия за печене. Всяка намажете с масло. Печете в предварително загряла фурна на 200 градуса до готовност.
 За сладките пурички аз замених яйчната смес с любимия ни течен шоколад - Nutella.
И в двата варианта се харесват много в къщи.
 Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...