11 ноември 2015 г.

Салата с авокадо и айсберг


Продукти:
1 глава айсберг
1 червена чушка
1 авокадо
1 краставица
4 яйца
4 с.л. зехтин
2 с. л. лимонов сок
1 ч.л. риган
сол

Приготвяне:
Салатата айсберг се измива, подсушава и се нарязва. Поставя се в купа и се смесва с нарязаната на ивици червена чушка и нарязаната на полумесци краставица. Зеленчуците се овкусяват със зехтин и сол.
Узрялото и омекнало авокадо се обелва, костилката му се отстранява и ядливата му част се нарязва на парченца. Веднага щом се нареже, се полива с малко количество прясно изцеден лимонов сок, за да не промени цвета си. Салатата се разпределя на порции, като всяка се декорира с авокадо и на върха се поставя разрязано твърдо сварено яйце. Салатата се поръсва със сушен риган.
Да ви е сладко!


2 коментара:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...