28 януари 2013 г.

Мързелива палачинка



Има толкова много рецепти за подобни палачинки, аз имам свалени около 5 различни рецепти за подобни палачинки. За първи път обаче приготвих палачинката на Нова година, като я напълних с пилешка кавърма. Толкова много се хареса, че домашните заявиха това да се превърне в неделната ни закуска, но в сладък вариант. Оттогава все им я забърквам, през почивните дни.  Ето и рецептата, която е смесица от всички събрани рецепти:

Продукти:
2 яйца
1/2 ч.ч. брашно
щипка сол
300 мл. прясно мляко
30 гр. разтопено масло

Приготвяне:
Яйцата се разбиват със солата и прясното мляко. Постепенно се прибавя брашното и разтопеното масло. Тавата в която ще печете се покрива с хартия за печене и се излива сместа. Печете палачинката на 180 градуса за около 15 - 20 мин. Пригответе си любимите конфитюри и консумирайте още докато е топла.
Да ви сладко!

3 коментара:

  1. Много апетитно изглежда, Ели! Поздрави и хубава нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели и в къщи много се хареса тази палачинка. Твоята се е получила супер. Ще опитам и твоя вариант със пилешко.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  3. Аз май за първи път я срещам, Ели! Хареса ми идеята, ще се възползвам:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...