2 януари 2013 г.

Свинско руло


Рецептата, която ще ви представя днес, я приготвям за пръв път и съм много доволна от резултата. Правила съм свински рулца, но все в мини вариант. Сега си купих цяло парче свински врат и навих голямо руло. Ето какво се получи, а с чаша охладено вино е направо страхотно. Ето как и продуктите:


Продукти:
1,5 кг. свински врат без кост
400 гр. гъби
50гр. масло
350 гр. пушен бекон
4 - 5 бр. кашкавал за сандвичи
сол и подправки по ваш избор
зехтин

Приготвяне:
Месото трябва да го изтъните добре, така че да се получи едно правоъгълно парче. Подправете със сол и подправките. Аз използвах смес от подправки за скара и намалих количеството сол, защото в тези миксове има сол. Намазах със зехтин, завих рулото и оставих в хладилника за едно денонощие. Може да го оставите и за 2 часа, важното е месото да поеме миризмите. След като се е овкусило е ред на плънката.  Почистете гъбите и ги нарежете на малки парченца. Задушете ги с маслото и подправете с малко сол и черен пипер. Разтелете месото на плота и подредете бекона по цялата му площ. После разпределете гъбите и подредете кашкавалените плочки. Навийте на стегнато руло, като едновременно с това увивате и във алуминиево фолио. Внимавайте рулото да е добре увито във фолиото и така го сложете в подходяща тава за да го изпечете. Аз го пекох на 100 градуса за 6 часа, но ако засилите градусите, може да се сготви и за по - малко време. След като е готово, развийте внимателно и нарежете на колелца, а гарнитурата подберете според вкуса ви. Но не забравяте виното трябва да е червено и леко охладено. Наздраве и да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Вкусно и красиво.........Ще се възползвам от прекрасната ти рецепта,Ели!Прегръдки:)!

    ОтговорИзтриване
  2. За много години!
    По празниците доста търсих подобно свинско руло. Попаднах на много идеи и накрая сътворих своя. Но както ти си го прготвила ми допада на 100%. Записвам си рецептата и при следващото правене ще я имам предвид!

    ОтговорИзтриване
  3. И аз досега бях на мини вариантите, но пък това тук наистина изглежда фантастично.
    И също ще взаимствам, като напазарувам такова голямо прасе;)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  4. Ооооо, свинско руло обожавам!
    Твоето е неустоимо!:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...