12 октомври 2017 г.

Кейк с рикота и лимец


Продукти:
3 яйца
200 г захар /може 100 г бяла захар и 100 г кафява захар/
4 с.л. олио / може да замените с кокосово масло/
250 г рикота
210 брашно от лимец / може да замените с бяло брашно/
1 бакпулвер
1 ч.л. портокалови корички или есенция по избор
50 г шоколад на копчета / може да използвате и шоколад, но ще трябва да го начупите на малки парчета/
 
Приготвяне:
Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на гъст пухкав крем. Прибавете олиото и рикотата и бъркайте за да се смесят всички съставки много добре. Към брашното от лимец добавете бакпулвера и пресейте заедно, след това започнете да го добавяте към яйчната смес, като бъркате с шпатула. Накрая сложете есенцията и шоколадовите парченца. Разбъркайте и готовата кексова смес, изсипете във форма застлана с хартия за печене. Изпечете в предварително загряла фурна на 180 градуса до готовност.
Да ви е сладко!
 

1 коментар:

  1. Рикота и лимец, от къде ти хрумна. Изглежда фантастично! Дано има за проба ;).

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...