31 октомври 2014 г.

Таралежки


Продукти:
2 яйца
1 ч.ч. разтопена мас
10 с.л. пудра захар
3 с.л. кисело мляко
1пак. бакпулвер
около 3 и 1/2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч.едро смлени орехи

Приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. В купа смесете жълтъците с млякото и разтопената мас. Добавете пудрата захар и разбъркайте добре. Бакпулвера прибавете към брашното и след като сте го пресяли, започнете да добавяте към останалите продукти. Трябва да се получи меко и гладко тесто. В по - малка купа разбийте белтъците. От готовото тесто оформете топче с големина на орех и потопете само единия край в белтъка, а след това и в купата със смлените орехи. Подреждате в тава застлана с хартия за печене и изпичате на 180  - 200 градуса до готовност. След като извадите по желание може да поръсите с пудра захар.
Да ви е сладко!

7 коментара:

  1. Мноооого ми харесаха сладките,Ели,чудесна рецепта споделяш отново!Хубав петък и уикенд!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Роси. Сладките наистина се получиха чудесни.

      Изтриване
  2. Чудни рошавелки, много ми харесаха, Ели! Поздрави. :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря Гери. Радвам се че ти харесаха.
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Какви рошковци, готини! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Тези сладки ги правя от доста години, много са сполучливи и ефектни. Светла

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...