23 септември 2012 г.

Мариновани бон филенца

 У дома пилешко се консумира много често, това е любимото ни месо. Опитвала съм различни сосове и маринати за месо. Тази марина сякаш най - много ни допада. Алкохола прави месото  по - крехко и топящо се в устата. Ето и рецептата:
Продукти:
500 гр. пилешки бон филенца
3 с.л. соев сос
2 с.л. водка
3 с.л. зехтин
4-5 скилидки чесън
черен пипер
бял риган
червен пипер
сол на вкус
Приготвяне:
Подгответе бон филенцата като леко ги изтъните с кухненски чук. В дълбока купа смесете съставките за маринатата, а чесъна нарежете на тънки колелца, и оваляйте добре филетата. Оставете ги в маринатата поне за 10 часа, за да могат да поемат от миризмите. Могат да се пекат на скара, грил тиган или електрическа плоча. Консумират се в компанията на студена биричка!
Да ви е сладко!


8 коментара:

  1. Прекрасни са филенцата, Ели и със сигурност много вкусни. Аз заради децата не прибавям алкохол в маринадата, но имаш право, че алкохолът прави месото по-крехко и по-вкусно.

    Прегръдки, приятна неделна вечер и една ползотворна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вени, първо да благодаря за корекцията, все бързам и стават инфекции :), а за алкохола не се притеснявай, то не се слага толкова много. Моите деца ядоха и нищо им няма, е друг е въпроса, че спаха като къпани :)))
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  2. Много добре изглеждат тези филенца! Ще пробвам и аз с добавка на алкохол :)
    Спокойна нощ и спорна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Тилиа благодаря ти, надявам се с добавката на алкохола да ти харесат!
      Хубава нова седмица!

      Изтриване
  3. Чудни са филенцата!Ще пробвам с алкохол.Аз слагам и горчица ,също стават много вкусни.
    Хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мира и аз ги харесвам с горчица, но децата не я обичат и затова не слагам.
      Хубава нова седмица!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...