12 юли 2011 г.

Галет с кайсии

Това е един много приятен и леко хрупкав десерт. Рецептата е на Петрина и е приготвена с праскови и без добавка на сладко. Аз малко промених рецептата, но се получи много вкусен, леко кисел десерт. Ето как го приготвих:


Продукти:
180 гр. брашно
125 гр. масло
50 гр. захар
1 яйце

6-7 кайсии
4-5 с. л. сладко от кайсии
1 с. л. захар
1 к.л. канела


Приготвяне:
Маслото и брашното се смесват, като се намачкват с ръце, докато се образуват трошички. След това прибавете захарта и яйцето и оформете тесто. Готовото тесто покрийте със свежо фолио и оставете поне за 1 час в хладилника докато се стегне.

Подгответе кайсиите като ги нарежете на тънки равни ивици. Готовото тесто разточете върху добре набрашнена хартия за печене, като се стараете да се получи кръг. Намажете леко блата с кайсиевото сладко и отгоре подредете нарязаните кайсии, като оставите по 3-4 см. за загръщане на тестото. Отгоре поръсете с 1 с.л. захар,  канелата и останалото сладко. Подгънете краищата на тестото. Преместете галета заедно с хартията в подходяща тава за да изпечете. Пече се в предварително загряла фурна на 200 гр. за около 25 мин. или до получаване на златист цвят.
Да ви е сладко!

6 коментара:

  1. Много вкусен, Ели!
    И чудесно изглежда :)

    ОтговорИзтриване
  2. Елена, чудесен галет!Много обичам плодовите десерти през лятото:).

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели,прекрасно!Все още не съм опитвала такъв тип десерти,твоят много ме подканя!Благодаря ти!

    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
  4. Браво!Отдавна се каня и аз да направя галет, май вече му е време!:)

    ОтговорИзтриване
  5. Този сладкиш ме преследва! Където и да прочета все галета излиза пред мен, а кайсиите са ми любимите, трябва да взема решение да го направя, днес ще се скараме с диетета, поне времено:))
    Приятен и весел ден от мен!

    ОтговорИзтриване
  6. Уууууууааааууууууууу! Нямам думи!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...