19 декември 2016 г.

Орехов пай с кленов сироп


Продукти:
   за блата:
113 г масло нарязано на кубчета
1 ч ч чаша брашно
1/4 ч ч захар

   за ореховата основа:
2/3 ч ч кафява захар
1 ч ч кленов сироп
1 ч ч едро нарязани орехи
щипка сол
2 яйца

Приготвяне:
В купа смесете маслото, захарта и брашното и разбъркайте с миксер на ниска степен, докато се образуват трохи. Подгответе тава с диаметър 20 см, като я намажете с олио и набрашните с брашно. Разпределете маслената смес като притискате с пръстите и покрие дъното. Изпечете в предварително загряла фурна на 180 градуса, докато покафенее. При мен се изпече за 15 мин.
Продуктите за ореховата основа се смесват в реда, в който съм ги написала. Разбъркате много добре, за да се смесят. След като маслената основа е готова, извадете от фурната и изсипете ореховата смес отгоре. Изпечете докато стане златисто кафяво. Получава се много приятен орехов пай.
Да ви е сладко!







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...