20 май 2012 г.

Мъфини със сирене Фета


Тези мъфини са много подходящи за почивните дни, когато ни се иска изобщо да не се измъкваме от леглото сутрин. Приготвят се бързо и продуктите са винаги налични. Ако нямате сирене Фета, може да използвате обикновено краве сирене. Много са вкусни и с накълцани на ситно маслинки, но децата в къщи не са им особени фенове и този път си ги спестих. Ето и как се приготвят:

Продукти:
2 яйца
150 мл. прясно мляко
50мл. олио
250 гр. брашно
1 с. л. захар
1 бакпулвер
1ч.л. сол
1 ч.л. риган
200 гр. сирене Фета

Приготвяне: 
Разбийте яйцата, прясното мляко и олиото. В отделна купа смесете сухите съставки - брашното, захарта, бакпулвера, солта и ригана. Към млечната смес добавете сухите съставки и с шпатула разбъркайте за да се смесят добре двете смеси. Получава се доста гъсто тесто. Накрая добавям сиренето нарязано на много малки парченца. Подгответе формите за печени и поставете хартиени формички. Сложете от тестото, като пълните малко повече от половината форма. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса, до златист цвят. Готовите мъфини покрийте с кърпа докато са още топли, за да стоят по - мекички.
Да ви е сладко!


10 коментара:

  1. Прекрасни са, Ели!:-)))) И такива хубави снимки!!!
    Когато имаш време, намини през блогчето ми, там има нещо, което искам да споделя с теб.:-))) Ето линка: http://magiasmoni.blogspot.com/2012/05/im-mai-regnet-es-wieder-lauter.html
    Сърдечни поздрави и слънчеви и усмихнати майски дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Ама как навреме ми идват! Тъкмо се чудех за солени мъфини:)Чудни са!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, чудесни са! Правила съм солени с козе сирене и розмарин, а тези също изглеждат много вкусно! Ели, честит имен ден! С пожелания за много здраве, щастие и късмет! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ели,честит имен ден!
    Много здраве и обич ти пожелавам!
    Както винаги чудесни снимки и разкошни,пухави мъфинки!

    ОтговорИзтриване
  5. Димиева, тези мъфини ги бях проспала, но виж, сетих се че днес е празник и от цялото си сърце ти желая много здраве и да ти се прослави хубавото име;)
    Благодарение на това видях и мъфините и страшно ми харесах.Колежките и без друго ме тормозят да им направя едни, ето ги, намерих ги;)
    Хубав празник!

    ОтговорИзтриване
  6. Много апетитни мъфинки:) Да се почерпя рано, рано и аз:)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...