19 януари 2011 г.

Фин сладкиш с целувка


Продукти:
4 яйца/ жълтъци и белтъци се разделят/
400 гр. захар
1л. прясно мляко
1пакет чаени бисквити
1 ванилия
5-6 с.л.брашно

Приготвяне:
В кръгла тава се карамелизира захарта.Когато е готов карамела , върху него се пръска малко студена вода.Вари се крем от жълтъците, брашното,10с. л. захар и ванилията, като се бърка непрекъснато, когато започнат да излизат балончета крема е готов.Върху приготвения карамел се излива половината крем, върху крема се редят бисквитите, върху бисквитите се изсипва останалият крем.Белтъците се бият на сняг с 4-5 с.л. захар/ аз използвах кафява захар за да се получат карамелените перлички отгоре/ и се разстилат върху сладкиша.Фурната се включва на 90-100 гр, и се пече докато целувкения крем поизсъхне. Може да отнеме 20 - 25 мин.

източник

4 коментара:

  1. Супер! А калориите колко са?:)

    ОтговорИзтриване
  2. Боже колко вкусно и красиво и с тия капчици отгоре........ммммммм.....май ще трябва да го пробвам

    ОтговорИзтриване
  3. Ами аз за пръв път приготвих този сладкиш за един осми март :) така че имаш още малко време да се наканиш :) :) :)

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...