14 януари 2011 г.

Мекици

Продукти:
150 мл вода
150 мл кисело мляко
15 гр мая / от тази на кубчетата/
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. захар
 щипка сода                  
 брашно за меко тесто

Приготвяне:
    Маята се разтваря в част от водата заедно със захарта, добавя се малко брашно до получаване на кашичка и се оставя на топло място да шупне.След това, содата се разтваря в киселото мляко, добавя се водата, солта и шупналата мая.Брашното се пресява и всичко се замесва добре.Оставя се на топло място да втаса тестото и след това се изпържват мекиците в повечко мазнина.Тестото може да се замеси от вечерта и веднага след замесването се поставя в хладилника.До сутринта е готово и втасало.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...