19 януари 2017 г.

Мачкана баница в новия брой на SO into FOOD

 Tова е една от рецептите, с които взех участие в първият за тази година брой на списание So into FOOD.
Целия брой може да разгледате ТУК
Благодаря на екипа за поканата, за мен бе удоволствие да приготвя всички рецепти и да  участвам , в това интересно и изпълнено с идеи списание.


Продукти:
1 пакет кори за баница /500 гр /
6 яйца
300 г кисело мляко
140 мл олио
1 ч.л сода
1 ч.л. сол
400 г сирене

Приготвяне:
Разбийте в купа яйцата, олиото и киселото мляко. Преди да добавите млякото угасете содата в него. Разбъркайте много добре и натрошете сиренето в получената смес. Подгответе си тавата за печене, като я застелете с хартия за печене. Така по лесно ще извадите баницата след изпичането. Отворете пакета с корите и вземете една кора, смачкайте я в ръка, сякаш мачкате хартия. Така както е смачкана кората в ръката ви, я потопете в сместа. Нека хубаво да се намокри. Така направете с всички кори и ги подредете в тавата като не ги слагайте плътно една до друга. Ако ви остане от сместа я разпределете най - отгоре. Изпечете баницата в предварително загряла фурна на 200 градуса до готовност.
Да ви е сладко!



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...