6 януари 2013 г.

Царевични мъфини с "Чедър" и царевица



Продукти:
1 ч.ч. бяло брашно
1 ч.ч. качамак
1 бакпулвер
1/4 ч.л. сода бикарбонат
1 ч.л. сол
1/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. прясно мляко
1 яйце
1/4 ч.ч олио
1 ч.ч. замразена царевица
100 гр. сирене "Чедър"
 

Продукти:
В купа смесваме брашното, качамака, бакпулвера содата, солта и захарта. В друг съд смесваме млякото, яйцето и олиото. Двете смеси се разбъркват много добре, и течната смес се прибавя към сухата. Разбъркват се за да се обединят добре. Прибавете и добре размразената царевица и настърганото сирене. Готовата смес се разпределя във формичките, които предварително сте подготвили с хартиени капсули, а може да използвате и силиконови форми. Не пълнете до горе формите. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15 мин.
Да ви е сладко!
 

3 коментара:

  1. Като казваш качамак, имаш предвид готов направен такъв или царевично брашно?
    Изглеждат много добре, Димиева! Харесват ми!
    Желая ти хубава седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Имам предвид царевичен грис, на опаковката пише "Качамак", не е царевично брашно. Въпреки, че би могло и с брашно да станат. Дано да си ме разбрала :)

      Изтриване
  2. Изглеждат много добре и сигурно ще са вкусни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...