29 декември 2012 г.

Свински вратни пържоли с гъбен сос

 Едва ли ще изненадам някой с това ястие, но това е любимата гозба на цялото семейство. Придружено с чаша вино е още по - вкусно. Тук можете да развинтите фантазията си,и да добавите различни продукти. Ястието може да се приготви в тава или тиган. Аз често съм го приготвяла в глинен гювеч и сами се досещате за резултата. Сега ще опиша продукти за 4 порции, а всеки да прецени колко ще са му нужни. Ето и прдуктите:

Продукти:
4 вратни пържоли
50 мл. олио
1 глава лук
3 скилидки чесън
200 гр. гъби
2-3 с.л. брашно
200 мл. бяло вино
50 гр. топено сирене
сол
черен пипер
риган

Приготвяне:
Начукайте пържолите, поръсете с черен пипер и сол и печете на оребрен тиган или на електрическа скара / по желание може да ги запържите от двете страни в тиган с мазнина/.
В загрята мазнина задушавате лука, нарязан на колелца, заедно с нарязаните на филийки скилидки чесън и гъби. Добавете брашното и ригана и разбъркайте. Сипете виното и малко вода. Оставете да поври, за да се сгъсти соса. Малко преди да свалите соса от котлона нарежете топеното сирене на малки парченца и го добавете, трябва леко да се разтопи. Поднесете в чиния, като залейте всяка пържола със сос. По желание може да сложите като гарнитура картофено пюре.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Не ме изненадваш ,Ели ,но ми достави удоволствие да видя любимото ми ястие ! Дълги години това беше част от новогодишното ни меню:) !
    Да ви е сладко :) !
    С прегръдка !
    Весела новогодишна нощ !

    ОтговорИзтриване
  2. Това за мен ще си остане най-празничната рецепта! Една доста любима класика. Твоята рецепта е различна, но пък още по-вкусна! Весело посрещане на Новата година!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесно предложение, Ели! Не е необходимо да сме изненадани, а да ни е вкусно и сега като гледам порцийката ти, ми се иска да си я придърпам към мен, нищо че е никое време... :)

    Прегръдки и една прекрасна новогодишна нощ! ♥ ♥ ♥

    ОтговорИзтриване
  4. Важното е че е вкусно! Пък и с толкова много нови предложения е хубаво да се подсещаме и за старите, изпитани във времето рецепти!
    Весело прекарване на новогодишната нощ!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...