11 януари 2012 г.

Млечен крем и една статия


Днес ще ви представя един много нежен и вкусен крем. Лесен за приготвяне и вече много любим в къщи. С малки деца в къщи десерта е задължителен, но не може винаги да е кекс, торта или нещо такова. Ей така на шега направих този крем и дори не изчакаха да изтине, една по една празните купички се трупаха в мивката. На другия ден получих заявка за още една доза крем. Ето и как се приготвя, в оригиналната рецепта отгоре се поръсва с канела, но децата не я обичат и затова ще ви я представя с шоколадови парченца:

Продукти:
600 мл прясно мляко
150 гр захар
100 гр брашно
1 с.л. нишесте
1 жълтък
100 гр масло
шоколад за декорация

Приготвяне:
Смесвате брашното, нишестето, жълтъка и захарта и разбърквате с около 150мл от прясното мляко. Останалото мляко поставете в тенджера и оставете на котлона да заври, след което изсипвате брашнената смес към него и бъркате, докато крема се сгъсти. Оттегляте от огъня. По желание може да прецедите крема през голяма цедка,за да стане по - гладък. Когато се поохлади крема добавете маслото и разбъркайте докато се разтопи и смеси хубаво с крема. Разпределете в купички и поръсете с канела или шоколадови парченца. Оставете в хладилник за да се охлади.
Да ви е сладко!

Споделено:
Скъпи приятели, не мога да не споделя с вас, че 2011г. за мен завърши с даване на интервю за сайта на "1001 рецепти". Авторката на сайта - Сандра Алексиева, ме покани да отговоря на няколко въпроса, и аз много не му мислих. И така се появи тази статия, която се надявам да ви е интересна.

18 коментара:

  1. Кремът звучи много вкусно, Ели! Ще го опитам непременно. Моите комплименти за интервюто! Допадна ми много!

    Пожелавам ти приятна и весела вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ели, вече си медийна звезда!
    Черпя се с една купичка!
    Чудесен е!

    ОтговорИзтриване
  3. Ей, Лени
    поздравявам те за интервюто!
    Много хубава снимка!
    Усещам, че сме от една порода, въртенето и разтоварването в кухнята, задоволяването на желанията на семейството,голямата любов, която струи от статията...всичко е толкова хубаво, без излишна помпозност и престореност.
    Много ми хареса тортата, ще заимствам рецептата.
    А кремчето го обожавам и честичко го правя, даже го ползвам за бисквитена торта.
    Прегръщам те силно, целувам те и ти благодаря за удоволствието да те опозная по-от близо!

    ОтговорИзтриване
  4. Поздравления, Ели!!!!
    За хубавото кремче;-)Това и у нас няма да изкара повече от час;-)
    И още по-големи поздравления за статията!!!
    Айде 2012 да е по-добра и интервютата да се трупат едно след друго;-)
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  5. Вени, надявам се да ви хареса кремчето!

    Дани,заповядай!

    Кате, мерси много! Аз май точно снимката не харесах, че като каза Сандра, че и трябва моя снимка, изпаднах в паника. Ами аз нямам, защото все аз съм зад апарата. Но тази я прави дъщеря ми, която е на 6 год., но с много инструкции се получи нещо. А кремчето за бисквитена тортичка ще е чудно!
    Прегрътки и хубава вечер момичета!

    ОтговорИзтриване
  6. Мъхче, благодаря ти мила!
    Спокойна вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Чуден крем и браво за статията!

    ОтговорИзтриване
  8. ЕЛИ, вече те познавам много по добре ....статията съмсем допълни представата ми за тебе.
    Така и си те представях ,лъчезарна ,и всеотдайна.То човек си личи по изразяването.
    Кремчето ти е прекрасно ,тортата също.
    Прегръщам те мила.

    ОтговорИзтриване
  9. Ели, поздравявам те за интервюто - много приятно ми беше да прочета всичко казано от теб! Споделила си и невероятната Египетска торта! Кремчето, което си представила днес ми е любимо, а шоколада, който си добавила го е усъвършенствал! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  10. Ели, кремчето е чудесно! Поздрави за интервюто, и аз като малка помагах на баба за юфката, тогава се научих да точа! При мен има доста рецепти за риба, надявам се да те улесня!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Чуден домашен крем! И аз бих си хапнала с удоволствие, дори и втора доза :)

    ОтговорИзтриване
  12. Много изкусително кремче! И с тези шоколадови парченца отгоре, ммммм! Нищо чудно, че е свършил толкова бързо.
    Поздравления за статията!
    Поздрави и пожелания за още медийни изяви през 2012 :)

    ОтговорИзтриване
  13. Ели,пожелавам ти през тази година интервютата ти да се увеличат-ти го заслужаваш.Представявето ти на рецептите е прекрасно.А кремчето е наистина голяма вкусотия-правя го и аз.
    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  14. Ели, поздравления за интервюто! А кремчето изглежда супер вкусно! Щом може да се сложи и канела - това е моят десерт :) Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Зиче, колко ме зарадваха думите ти! Благодаря ти мила.

    Канди, тортата наистина е невероятна!

    Марияна и аз така от бабчето се научих да точа и до днес ми е много полезно!

    Кокона, благодаря!

    Ели, с шоколадовите парчета се харесва повече.

    Живе, благодаря ти, дано не са чат толкова много интервютата, че не е много лесна работа :)

    Габи, дано да ти хареса, наистина в оригинал е с канела, но децата не обичат и трябваше да си я спестя.

    Момичета, много ви благодаря на всички, без вас сигурно нямаше да мога и едни яйца да си изпържа. Вие ме вдъхновявате, подкрепяте и ми давате постоянно нови идеи. Вие сте моето второ семейство! Обичам ви приятели!

    ОтговорИзтриване
  16. Кремчето е страхотно,как няма да ти поръчат още!
    Ели,благодаря,че ни насочи към статията,за да научим повече за теб!
    Пожелавам ти всичко най-добро и все повече медийно внимание,защото го заслужаваш!

    Сърдечен поздрав!

    ОтговорИзтриване
  17. Елена, поздравления и за крема и за интервюто. Браво!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...