23 декември 2017 г.

Пълнени сладки

Продукти:
1 яйце
250 г крема сирене
60 г масло на стайна температура
160 г захар
1 ч.л. бакпулвер
щипка сол
2 с.л. ванилова захар
360 г брашно
1/2 ч.ч. натрошени бисквити
любимото ви сладко
 
 
 
Приготвяне:
В купа разбъркайте яйцето, крема сиренето, мекото масло, захарта и ваниловата захар. Разбъркайте за да се смесят добре.Към тях добавете пресятото брашно, солта и бакпулвера. Аз смених бъркалките на миксера с тези за тесто и разбърках с тях. Трябва да се получи меко тесто. Накрая си помогнах с ръце, оформя се мека топка. Оставете тестото в хладилника  за около 20 - 30 мин., а през това време си пригответе бисквитите. Трябва да ги натрошите, така че да се получат финни трохи. От охладеното тесто направете топчета с големина на орех и ги оваляйте в трохите от бисквити. Подредете ги в тава застлана с пекарска хартия. С помощта на малък кръгъл предмет натиснете в средата всяко топче за да се образува кладенче. Изпечете сладките в предварително загряла фурна на 180 градуса за около 20 мин. Докато се пекат сладките разтопете сладкото. Аз за 20 секунди го затоплих в микровълновата фурна. След като извадете сладките ги напълнете още топли със сладкото. Съхранявайте в затворена кутия!
* Излизат около 50 бр.
Да ви е сладко!
 
 
Адаптирано от тук





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...