27 април 2015 г.

Мусака


Продукти:
500 г кайма смес
5 големи картофа
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 домат
2-3 с.л. зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
пресен магданоз

   за заливката:
1/2 кофичка кисело мляко
3 яйца
1-2 с.л. брашно
100 г настърган кашкавал

Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Каймата и лука задушете заедно с пасирания чесън в зехтина. Когато каймата стане на трохи, добавете картофите, настъргания домат и всички подправки. Задушете за не повече от 5 мин. на среден огън. Ако каймата не е пуснала достатъчно сок, добавете поне 1/2 ч.ч. вода. След като всичко се е задушило, изсипете мусаката в тава и добавете вода, така, че да се покрият всички продукти. Печете на 200 градуса, докато се изпари водата. Пригответе заливката като разбиете киселото мляко, заедно с яйцата и брашното. Към яйчната смес добавете и настъргания кашкавал. Така приготвената заливка разпределете върху мусаката и отново върнете във фурната, но този път печете само на горен реотан, докато хване златиста коричка.
Сервирайте задължително с кисело мляко!
Да ви е сладко!

1 коментар:

  1. Обичам мусака, а още по-хубавото е, че у дома всички я обичат - това ме улеснява.
    Твоята е чудесна, Елена!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...