28 октомври 2014 г.

Солено руло с тиква


Продукти:
   За блата:
4 яйца
80 гр. заквасена сметана
100 гр. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.ч сварена тиква
магданоз

   За крема:
100 гр. заквасена сметана
125 гр. крема сирене
100 гр. пушена извара
2-3 скилидки чесън
6-7 маслини
копър

Приготвяне:
   Отделете белтъците от жълтъците, и разбийте на белтъците с щипка сол на сняг. В отделен съд разбийте жълтъците и заквасената сметана, добавете пюрираната тиква, брашното с бакпулвера. Разбъркайте всичко много добре и започнете да добавяте по малко от белтъците. Не използвайте миксер, за да не спадне сместа. Накрая се добавя магданоза и готовата смес се поставя в правоъгълна тава застлана с пекарска хартия. Пече се в предварително загряла фурна на 180 гр. до готовност. Внимавайте да не препечете блата защото няма да можете да навиете.
   Докато се пече блата, може да приготвите крема. Смесете в купа всички продукти, като пасирате чесъна, а маслините нарежете на много ситно.
   След като е готов блата извадете от фурната и оставете леко да се охлади. Намажете го с целия крем и завийте на руло. Увийте го в хартията за да остане стегнати и оставете в хладилника хубаво да се охлади.
Да ви е сладко!


Източник

3 коментара:

  1. Интересно тесто,Ели.Предполагам,даже усещам нежната сладост,която придава сварената тиква .......
    Поздравления за чудесното предложение!
    Прегръдки....и радвам се ,че си дойде:)))))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Привет Миленка, радвам се, че отново мога да пиша. Незнам, но нещо все не ми остава време, за моето вкусно местенце.... Радвам се, че мога поне от време навреме да пускам нещо от многото материал, който съм набрала...
      Прегрътки и от мен!

      Изтриване
  2. Супер се е получило рулото! Любопитна съм за вкуса му с тиква :) Май трябва да се пробва. Радвам се, че отново публикуваш. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...