3 февруари 2012 г.

Боб със свински крачета


Това е любимата ми комбинация. В къщи свинските крачета се хапват само с боб, под никаква друга форма. Затова реших да споделя с вас тази не толкова извъртяна и изтънчена гозба. Най -  добре е да се сготви в глинено гърне, става по вкусна. И аз незнам на какво се дължи, но в глинените съдове всичко става някак си по различно, готви се по бавно, а може би точно и там е ключа за палатката :))) Ето и как си го приготвям:

Продукти:
500 гр. зрял боб
1 голяма глава лук
1 морков
2 бр. свински крачета /добре почистени/
олио
сол
червен пипер
джоджен

Приготвяне:
Заварете леко  боба, така, че да може да изхвърлите първата вода. В друг със сложете крачетата и сварете,но не до готовност, целта е само да изхвърлите мръсната пяна, която ще излезе. В глинен гювеч изсипете боба, сложете крачетата и нарежете лука и моркова. Залейте с бульона от крачетата,като го прецедите добре, ако е необходимо може да добавите и още вода. Сложете всички подправки и оставете за поне 2 - 3 часа на умерена фурна да ври. Когато боба се е сварил и яденето има нужната гъстота значи е готово. По същия начин може да го приготвите и в тенджера на котлона, пак става много хубаво. Идеално върви с люти чушлета и чаша бяло винце.
Да ви е сладко!

12 коментара:

  1. Ох, Ели така ми се дояде от този боб, а е все още сутрин. Правила съм с джолан, но с крачета не ми идвало на ум, изобщо. Благодаря ти за споделената рецепта, наистина е много вкусна. А какви апетитни снимки само си направила и как си го аранжирала с тези чушленца и хлебчето, прекрасно, браво!

    ОтговорИзтриване
  2. Ooooo бих хапнала с удоволствие ,Ели ! И аз обичам така боб-със свински крачета :)! Пук и чушчици виждамммм :))! Чудно вкусно !
    Хубав петък и топъл уикенд !

    ОтговорИзтриване
  3. Свиннски крачета не съм яла никога и въпреки,че не съм от много отбиращите,те каточели не ме съблазняват ,обаче бобааа-такъв гъстичък мнооого ми харесва!Важното е,че на вас ви се е усладил!

    Хубава вечер,мила!

    ОтговорИзтриване
  4. Аз, да си призная, никога не съм хапвала свински крачета, но бобът ми е сред любимите ястия. И тези чушчици... Страхотно!
    Поздрави и пожелания за хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  5. И у нас е любима, а ти утре можеш от всичко да ми донесеш на партито:)

    ОтговорИзтриване
  6. Еххххх този бобец... как само изглежда.... прияди ми де :)))От боба ще си взема с удоволствие, но крачетата ти ги оставям на теб :))) Целувки

    ОтговорИзтриване
  7. Колко обичам боб в компанията на свинско. С крачета не съм опитвала, но сигурно ще е много вкусно, ели! Прегръдки с пожелания за чудесен уикенд! :)

    ОтговорИзтриване
  8. И аз не бих отказала-харесва ми бобец,макар че не съм яла в комбинация с крачета,но бих опитала.В момента и аз готвя в глинен гювеч,но боб с кисело зеле и джолан-за първи път,та може и сама да си го ям.
    Приятна събота ти желая,Ели!

    ОтговорИзтриване
  9. Ели, страхотни вкуснотии готвиш! Много , много съм впечатлена и от това твое вкусно ястие! И боб обичам и краченца обичам..... Ахххх....представям си колко е вкусничко....!!! Благодаря ти за рецептата!
    Сърдечни поздрави и пожелания за една щастлива неделя!

    ОтговорИзтриване
  10. Благодаря ви момичета, пожелавам ви една страхотна седмица изпълнена с много емоции.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  11. Ели, в кулата има награда за теб. Нека както зарадва мен, така се усмихне и на теб!
    Успешна нова седмица, изпълнена с нестихващ кулинарен плам и ентусиазъм. В тези снежи дни предразполагат към домашен уют и топлина нали!?

    ОтговорИзтриване
  12. Il giorno del porco
    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=115956

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...