6 август 2011 г.

Рулца от патладжан

Вероятно всеки е приготвял подобни рулца, и всеки има своята рецепта. Тук импровизации може да има много, плънките са според вкуса. Аз използвах различни сирена, които ми се намираха в хладилника. Получиха се много вкусни рулца, опитайте ги и ще се уверите сами.

Продукти:

5 малки патладжана
50 гр. кашкавал
50 гр. сирене
50 гр. сирене Маджули
50 гр. синьо сирене "Бри"
1-2 с.л. кисело мляко
1-2- с.л. галета
1 яйце
1 домат
зехтин
магданоз


Приготвяне:

Нарежете патладжаните на тънки филийки, посолете ги и нека да престоят малко докато пуснат онзи горчив сок, който трябва да изхвърлите. С помоща на четка намажете всяка филийка от патладжана с зехтин. На плоча или на скара леко гриловайте патладжаните за да омекнат, като ги подреждате в съд с капак за да могат да се задушат. Докато това стане пригответе плънката. Настържете на едро ренде сирената и кашкавала, добавете към тях галетата, киселото мляко и яйцето. Разбъркайте добре, трябва да се получи гъста и лепкава смес. В основата на всяка филийка патладжан поставете по 1 ч.л. от плънката и навивате на рулце. Готовите рулца подредете в тава леко намаслена със зехтин. Поръсете с магданоз и покрийте с тънко нарязан домат всички рулца. Намаслете с малко зехтин и печете за 30 мин. на 180 градуса.
Да ви е сладко!

4 коментара:

  1. Лени,чудесна еацепта!Много хубави снимки!Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  2. Рулцата изглеждат много вкусни, ще си взема едно, не мога да им устоя!
    Весел и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
  3. Много са вкусни тез рулца, вкъщи обожаваме патладжани и както казваш, вариации различни.:-)))
    Твоите изглеждат страшно апетитно!
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  4. И аз се присъединявам към всеобщото одобрениеЕли!Без съмнение ще са страхотно вкусни рулцата!Чудесно сезонно предложение!

    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...