25 април 2011 г.

Торта с готови блатове


Продукти:
1 пакет готови блатове/при мен бели/

   За крема:
1 сгущенка
1 ч.ч. сметана

   За сиропа:
3/4 ч.ч. топло прясно мляко
1-2 с.л. пудра захар
2 ч.л. ром

   За покриване на тортата:
300 гр. млечен шоколад
1/2 ч.ч. сметана
2 с.л. масло

Приготвяне:
   За крема разбийте сметаната добре, трябва да започнат да се образуват връхчета. Прибавете сгущенката и разбъркайте до получаване на еднородна смес.
   За сиропа просто затоплете млякото, така че да се разтвори захарта и добавете рома.

 След като и крема и сиропа са готови можем да започнем със сглобяването на тортата. Наредете в поднос първия блат, сиропирайте с 1/3 от сиропа и намажете обилно с крема. Слагате и втория блат, сиропирайте го и намажете с останалия крем. Оставете около 2 - 3 с. л. от крема за намазване най - отгоре. Слагате и третия блат, сиропирате и намазвате с оставения крем. Трябва да се получи съвсем тънък слой от крема. Намазвате отгоре и отстрани и оставяте в хладилник за около 20 - 30 мин. за да се стегне крема.
  
През това време ще си приготвим шоколадовата глазура. Разтопявате на водна баня или в микровълновата фурна шоколада с маслото. Когато са готови започвате постепенно да добавяте сметаната, като бъркате непрекъснато. Трябва да се получи гладък, не много гъст крем. Изливате глазурата върху тортата и украсявате по желание. Аз украсих отгоре с ганаш с бял шоколад, а отстрани подредих шоколадов чипс.

Ами това е, приятно тортоправене и още по приятни похапване. Както казват в едно любимо мое предаване "Животът е по сладък с десерт" :) :) :)

7 коментара:

  1. Изглежда много шоколадова и много сладка!Супер е !

    ОтговорИзтриване
  2. Елена, много обичам торти с готови блатове - твоята изглежда супер!

    ОтговорИзтриване
  3. Ели, а шоколадовия чипс - този от декорацията от къде си купи?

    ОтговорИзтриване
  4. Траяна наистена стана много сполучлива.

    Стела и аз обичам много с готови блатове, че не си играеш толкова много да бъркаш и печеш.

    Пепи шоколадовия чипс го взех от Кауфланд, има най - различни видове, на рафтовете където са шоколадовите бонбони. Този е с вкус на млечен шоколад. Струва около 4,50лв., ама вътре са доста, освен че окрасих цялата торта остана и за пофапване. :) :) :)

    ОтговорИзтриване
  5. Много красиво се е получило с чипса,Ели!Тортата е много сполучлива,със сигурност и вкусна ще е!

    Поздрави :))!

    ОтговорИзтриване
  6. сгущенка
    КАКВО Е ТОВА

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз не съм много сигурна дали го изписвам правилно, но това е кондензирано карамелено мляко. Обикновено го купувам от руския магазин, но може и да се приготви от обикновено кондензирано мляко. Вари се направо с кутията в тенджера като е покрито с вода, за около 2 часа и се получава каремелено мляко.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...