8 април 2011 г.

Хляб без месене ала Йоли

Този вкусен хляб открих в блога на Йоли. Приготвя се много бързо, и резултата е страхотен. Получава се с хрупкава коричка отвън и мекичък отвътре. Аз малко промених оригиналната рецепта, но вкуса не пострада от това. Ето и как се приготвя:

Продукти:
1ч.ч. вода
1/2 пак. суха мая
2 с.л. разтопено масло
1ч.л. захар
1 ч.л равна сол
2 ч.ч брашно

Приготвяне:
Затоплете леко водата, но да не става гореща. Разтопете маята във водата. След като се е разтворила напълно прибавете солта, захарта и маслото. Постепенно започнете да прибавяте брашното и бъркайте непрекъснато с лъжица. Трябва да се получи много гъста каша. Възможно е да поеме по- малко или повече брашно, това няма значение, важното е да се получи лепкаво тесто. Намажете кексова форма с масло и посипете семена в зависимост от това какви обичате. Аз посипах само на дъното макови семена. Сипете тестото във формата и оставете на топло да втаса, трябва да увеличи обема си. Печете в предварително загряла фурна  на 200 градуса до готовност.
Да ви е сладко!

източник

5 коментара:

  1. Ели,хлебчето ти се е получило перфектно!И на мен ми е много любимо,окакто го открих в рецептите на Йоли не съм зареждала машината :).

    Приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  2. Браво, браво!Явно и добре се е изпекъл!Чуден е!

    ОтговорИзтриване
  3. Правила съм пица с подобно тесто...
    Хляба ти изглежда супер!

    ОтговорИзтриване
  4. Благодаря ви момичета! Хлебчето е страхотно следващия път смятам да го направя с друг вид брашно и ще видим какво ще стане :)

    ОтговорИзтриване
  5. Елена, поздравление. Хлебчето е станало чудесно.
    И аз експериментирах рецептата на Йоли. Много е сполучлива. Получи се пухкав и ароматен хляб.
    В последно време опитвам различни рецепти за домашен хляб. Надникни при мен, за да видиш крайния резултат. Надявам се да откриеш нова рецепта.
    Успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...