15 ноември 2016 г.

Бисквитена торта с маскарпоне и пудинг


Продукти:
250 г обикновени бисквити / аз ползвах "Закуска"/
1 пакет пудинг с варене - ванилия
500 мл прясно мляко или толкова колкото е необходимо за пудинга
250 г маскарпоне
200 мл течна сладкарска сметана
200 г бял течен шоколад
200 г заквасена сметана

Приготвяне:
Пригответе пудинга по указанията на опаковката. След като сте го сварили, го оставете леко да се охлади, като разбърквате от време на време, за да не образува коричка. Докато е още топъл пудинга, добавете шоколада, маскарпонето, течната и заквасената сметана. Разбъркайте за да се смеси всичко много добре. В тава или друг подходящ съд начупете бисквитите на парчета и изсипете отгоре цялата смес, разбъркайте и покрйте с капак или свежо фолио за да не хване коричка. Оставете в хладилник тортата поне за 4 часа за да поемат и омекнат бисквитите. Оформете с помощта на лъжица за сладолед топки и сервирайте с украса по ваш избор.
Да ви е сладко!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...