26 април 2014 г.

Супа от агнешки дреболии


Продукти:
500 гр сварени агнешки дреболии
2 л вода
1/2 ч.ч. ориз
4-5 стръка пресен лук
4-5 с.л. олио
1 връзка пресен джоджен
сол
черен пипер
1 жълтък
4-5 с.л. кисело мляко

Приготвяне:
След като са сварени агнешките дреболии, ги нарежете на ситно. Сложете в тенджера и залейте с водата, добавете олиото, ситно нарязания пресен лук и ориза. Варете за 10 мин. и добавете солта, черния пипер и нарязания пресен джоджен. Оставете на слаб огън да поври за да се свари оризът. Когато е готов и супата леко се е сгъстила,пригответе застройката. Разбивате жълтъка и киселото мляко заедно и прибавяте към супата. По желание може да се добави и 1-2 с.л. брашно към застройката, зависи дали обичате по - гъсти супи. Оставете за още 10 мин да поври и сервирайте топла.
Да ви е сладко!

1 коментар:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...