18 февруари 2018 г.

Бърза торта "Raffaello"

Продукти:
2 пакета бисквити "Роден край" с масло
1/2 ч.ч. прясно мляко
125 г меко масло
200 г бял шоколад
400 г заквасена сметана
200 мл сладкарска сметана
1 капсула течна ванилия
100 г кокосови стърготини
16 бр. кокосови бонбони за украса
стърготини бял шоколад за украса
 
 
Приготвяне:
За да приготвите крема разтопете на водна баня белия шоколад и маслото. Оставете шоколадовата смес да се охлади леко и започнете да на части да добавяте заквасената сметана. Бъркайте с шпатула, така че да се смесят много добре всички продукти. Прибавете ванилията и кокоса и разбъркайте. В отделен съд с миксер разбийте сметаната до получаване на твърди върхове. Прибавете и нея на части към крема. Бъркате с шпатула, получава се много пухкав крем.
В купа сложете прясното мляко, в което ще потапяте бисквитите. Подгответе си подложка или поднос в който ще сглобявате тортата. Поставете ринг за торти, като диаметъра е 22 см. Леко намажете подложката с крем , колкото да залепнат бисквитите. Всяка бисквита потопете за кратко в прясното мляко и подредете една до друга. На мен ми се събраха точно 19 бисквити на ред. Върху подредените бисквити сложете част от крема. После пак ред бисквити, крем и така докато свършат продуктите, като завършите с крем. На мен ми се получиха 3 реда бисквити.
Най отгоре украсете със стърготини бял шоколад и бонбони "Рафаело". Аз си приготвих домашни по тази рецепта.
Да ви е сладко!
 
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...